GP Ολλανδίας: Ο Norris στην pole, με τον Verstappen να… καραδοκεί

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Lando Norris στις κατατακτήριες δοκιμές της Ολλανδίας, με τον Max Verstappen στη 2η θέση και τον Oscar Piastri να εξασφαλίζει το 1-3 για τη McLaren ενόψει του αυριανού αγώνα.

GRAND PRIX Ο ΛΛΑΝΔΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Ζάντφορτ ξεκίνησαν με ήλιο και η άσφαλτος είχε στεγνώσει εντελώς, παρά τη βροχόπτωση που είδαμε στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές. Γι’ αυτό, όλοι οι οδηγοί ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους με τη μαλακή γόμα.

Στο Q1, ο Lewis Hamilton ήταν αυτός που έθεσε εξαρχής ρυθμό, με 1:11.375. Οι Lando Norris και Max Verstappen βρίσκονταν εντός δεκάτου από τον Βρετανό πρωταθλητή, έως ότου να έρθουν τα τελευταία γρήγορα περάσματα.

Με αυτά, ο Sergio Perez αναδείχθηκε κορυφαίος στο πρώτο μέρος της διαδικασίας, ενώ δεν κατάφερε να «σπάσει» το «φράγμα» του 1:11 για 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου, υποδεικνύοντας ότι οι χρόνοι μπορούσαν να βελτιωθούν κατά πολύ.

Το τέλος του Q1 δεν έκρυβε εκπλήξεις, ενώ οι μηχανικοί της Williams δεν πρόλαβαν να επιδιορθώσουν εγκαίρως το μονοθέσιο του Logan Sargeant μετά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε στο FP3. Έτσι, εκτός συνέχειας τέθηκαν οι Ricciardo, Ocon, Bottas, Zhou και Sargeant.

Lando Norris

Με την έναρξη του Q2, οι δύο McLaren ήταν εκείνες που «έριξαν» το χρονόμετρο κάτω από το 1:11, με τον Lando Norris στην κορυφή και χρόνο 1:10.496. Ο teammate του, ο Oscar Piastri, βρισκόταν προς ώρας στη 2η θέση με διαφορά 9 χιλιοστών. Ο George Russell επίσης παρατάχθηκε πίσω τους εντός δεκάτου, ενώ ο Max Verstappen στην 4η θέση απείχε 3 δέκατα από την κορυφή με το μοναδικό του πέρασμα.

GRAND PRIX Ο ΛΛΑΝΔΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Η κατάταξη δεν άλλαξε σημαντικά στην κορυφή με το τέλος του δεύτερου μέρους, ενώ δεν προκρίθηκαν στο Q3 οι Sainz, Hamilton, Tsunoda, Hulkenberg και Magnussen. Οι δύο πρώτοι δεν έκαναν εμφανή λάθη στους γύρους τους, όμως δε βελτίωσαν αρκετά τους χρόνους τους ώστε να μπουν στην κορυφαία δεκάδα.

Ειδικά ο Lewis Hamilton, έχανε πολύ χρόνο στις ευθείες σε σχέση με τον έτερο οδηγό της Mercedes, υποδεικνύοντας ότι μάλλον το στήσιμο του μονοθεσίου ήταν εντελώς διαφορετικό.

GRAND PRIX Ο ΛΛΑΝΔΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Στο Q3, οι δύο McLaren ανέβηκαν αμέσως στην κορυφή, με τον Norris να προηγείται του Piastri κατά 1 δέκατο. Ο Verstappen βρισκόταν προς ώρας στην 3η θέση, δείχνοντας περιθώρια βελτίωσης, όπως κι έκανε στο δεύτερο πέρασμα. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να ανέβει στην κορυφή, καθώς ο Norris «έσπασε» το 1:10 και με χρόνο 1:09.673 πήρε την 4η pole της καριέρας του.

Η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Norris, Verstappen, Piastri, Russell, Perez, Leclerc, Alonso, Albon, Stroll και Gasly. Και με τον Ολλανδό να θέλει αυτή τη νίκη εντός έδρας, η μάχη ενόψει του αυριανού αγώνα αναμένεται συναρπαστική.

GRAND PRIX Ο ΛΛΑΝΔΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GRAND PRIX Ο ΛΛΑΝΔΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ