GP Ολλανδίας: Μεγάλο ατύχημα του Sargeant και «ταφόπλακα» στο FP3, με ταχύτερο τον… Gasly

×

Γιώργος Ανανίδας

Ένα λάθος του Sargeant που οδήγησε σε μεγάλο ατύχημα έμελλε να στιγματίσει το FP3 στο Ζάντφορτ, με τον Pierre Gasly να σημειώνει το ταχύτερο πέρασμα στη λήξη της διαδικασίας.

Logan Sargeant

Η βροχή στο ξεκίνημα του FP3 είδε την πίστα να είναι άδεια για περίπου 10 λεπτά, πριν ο Nico Hulkenberg βγει πρώτος από το pit lane. Ωστόσο, στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού αντιμετώπισε ένα παρόμοιο πρόβλημα με χθες και σε συνδυασμό με τη χαμηλή πρόσφυση μπλόκαρε τους τροχούς και κατέληξε στις μπαριέρες.

Προβλήματα πρόσφυσης αντιμετώπιζαν και άλλοι οδηγοί, αλλά εκείνος που… ξεχώρισε ήταν ο Logan Sargeant του οποίου το λάθος στην έξοδο της στροφής 3 οδήγησε σε μεγάλο ατύχημα και πολύωρη διακοπή της διαδικασίας.

Το θετικό ήταν πως η βροχή σταδιακά σταματούσε και τελικά έπαυσε εντελώς, αλλά η δουλειά για τους ανθρώπους της πίστας ήταν τόση που η δράση απείχε.

Logan Sargeant

Έτσι, όταν οι απαραίτητες διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και η FIA έδωσε το «πράσινο φως» για τη συνέχεια, είχαν απομείνει μόλις δύο λεπτά τα οποία δεν μας έκαναν σοφότερους.

Όσοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν έναν γρήγορο γύρο ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις, για αυτό η πρώτη τριάδα έκλεισε με ασυνήθιστα ονόματα, όπως Gasly, Magnussen και Bottas.