NASCAR Cup: Το Σάββατο, επιστροφή στη Daytona

×

Η regular season του NASCAR Cup Series πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με τον προτελευταίο αγώνα να διεξάγεται στη θρυλική πίστα της Daytona.

 NASCAR Cup

Μόλις δύο αγώνες απομένουν, πριν μάθουμε την τελική 16άδα που θα αγωνιστεί στα playoff του Cup Series και θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο πρώτος εξ αυτών λαμβάνει χώρα στην πιο θρυλική πίστα αγώνων των ΗΠΑ, με το NASCAR να επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος», εκεί όπου όλα ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν.

Τότε, ο William Byron πήρε την καρό σημαία, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην παραλία της Daytona. Τώρα, στο σιρκουί των 3,5 μιλίων οι οδηγοί καλούνται να ολοκληρώσουν 400 μίλια αγώνα αντί για 500, σε 160 γύρους ασταμάτητης δράσης.

 NASCAR Cup

Όσοι δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τη θέση τους στα playoff, θα κληθούν να πάρουν ρίσκα και να κυνηγήσουν τη νίκη, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται –βάσει βαθμολογίας- εκτός της ζώνης πρόκρισης.

Οι τελευταίοι δύο νικητές σε καλοκαιρινό αγώνα της Daytona είναι οι Chris Buescher (2023) και Austin Dillon (2022), οδηγοί που επίσης δεν έχουν κλείσει «εισιτήριο» για την τελική 16άδα.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο τελευταίος κέρδισε πριν δύο εβδομάδες στο Richmond με αντικανονικό τρόπο και παρότι κράτησε τη νίκη, η διοργανώτρια αρχή του αφαίρεσε το πλεονέκτημα πρόκρισης στα playoff μέσω νίκης.

Οι Ross Chastain και Bubba Wallace είναι ακόμα δύο οδηγοί που κινδυνεύουν να μη συνεχίσουν τον Σεπτέμβριο και παλεύουν μεταξύ τους για την πρόκριση, αφού μόλις ένας βαθμός τους χωρίζει.

NASCAR Cup

Στην παραλία της Daytona, επτά διαφορετικοί οδηγοί έχουν πανηγυρίσει στους τελευταίους επτά αγώνες. Το πρωί της Κυριακής (25/8) αναμένεται να μάθουμε εάν αυτό το σερί θα συνεχιστεί ή αν θα σπάσει.

Τα 400 μίλια της Daytona είναι προγραμματισμένα για τις 02:30 τα ξημερώματα, αφού στη Φλόριντα ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για Σάββατο (24/8) βράδυ.

Ο αγώνας Coke Zero Sugar 400 θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.