GP Ολλανδίας: Ταχύτερος όλων ο Russell στο FP2 του ηλιόλουστου Ζάντφορτ

×

Γιώργος Ανανίδας

Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο George Russell στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ολλανδίας, με τους Piastri και Hamilton να ακολουθούν.

George Russell

Σε αντίθεση με το FP1, το δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών ξεκίνησε υπό ένα ηλιόλουστο Ζάντφορτ με 21 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και 34 στο οδόστρωμα.

Η πλειονότητα των οδηγών ξεκίνησε τις δοκιμές με τη μέση γόμα, με μόλις τέσσερις να πηγαίνουν στη σκληρή. Η πρώτη έξοδος στο FP2 ήρθε από τον Russell που για λίγο βρέθηκε στην αμμοπαγίδα, πριν ακολουθήσει ο Sergio Perez.

Με την ολοκλήρωση των πρώτων γύρων, ο Verstappen βρισκόταν στην κορυφή, με τις δύο Mercedes να ακολουθούν.

Μετά από περίπου 17 λεπτά δράσης, ο Hulkenberg προκάλεσε τη διακοπή, καθώς μπλόκαρε ο πίσω άξονας της VF-24 και βρέθηκε στις μπαριέρες.

Στην επανεκκίνηση της διαδικασίας, η μαλακή γόμα άρχισε να κυριαρχεί και μετά από μερικούς γρήγορους γύρους οι δύο McLaren ανέβηκαν στο 1-2, πριν η Mercedes του Russell ρίξει τον Piastri από την κορυφή.

Η κατάταξη δεν άλλαξε μέχρι το κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας. Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Carlos Sainz που γύρισε στο γκαράζ με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στο δεύτερο μισό του FP2, η μέση γόμα άρχισε να επανέρχεται, αφού οι ομάδες ήθελαν να μπουν σε προσομοίωση αγώνα.

Περίπου στα τελευταία 15 λεπτά, η C3 (μαλακή) επανήλθε σε μερικά μονοθέσια. Ωστόσο, οι χρόνοι δεν βελτιώθηκαν σημαντικά και η κατάταξη έμεινε ως έχει, με τον George Russell στην κορυφή και τους Piastri, Hamilton στις θέσεις 2 και 3 των χρόνων.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP2 στο Ζάντφορτ:

GRAND PRIX ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ - FP2