GP Ολλανδίας: Ταχύτερος ο Norris σε ένα… κυκλοθυμικό FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Lando Norris στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Ολλανδίας, με τον Max Verstappen και τον Lewis Hamilton να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Lando Norris

Το FP1 ξεκίνησε με βροχή και ισχυρούς ανέμους, με τις καιρικές συνθήκες να είναι δυσμενείς για τους οδηγούς και για τους φιλάθλους που πλημμύρισαν την πίστα του Ζάντφορτ.

Το πρώτο μισάωρο κύλησε ομαλά, με λίγους οδηγούς να επιλέγουν σετ βρόχινης γόμας για να σημειώσουν κάποια σαφώς μη αντιπροσωπευτικά περάσματα, με τις εξόδους από την πίστα να είναι άφθονες, χωρίς όμως ζημιές.

Μόνο οι Charles Leclerc, Nico Hulkenberg και George Russell είχαν κάνει χρονομετρημένους γύρους, ενώ υπήρχε κίνδυνος για περαιτέρω βροχόπτωση. Μία πιθανότητα που εξαλείφθηκε, ωστόσο, στη συνέχεια.

Ο Max Verstappen άργησε να κάνει την εμφάνισή του στην πίστα του Ζάντφορτ και δέχθηκε την αποθέωση των συμπατριωτών του, παρά το τετακέ που είχε στον πρώτο του γύρο με τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Με την έλευση των ενδιάμεσων σετ στην πίστα, ο Lando Norris ανέβηκε αμέσως στην κορυφή, με τις διαφορές να είναι μικρές και τα περιθώρια βελτίωσης μεγάλα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο της δράσης ήταν καταιγιστικό, με άπαντες να σημειώνουν γρήγορους γύρους με τα σλικ ελαστικά και τη μαλακή γόμα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Norris κατάφερνε να «κατεβάζει» συνεχώς το χρονόμετρο, ενώ οι Max Verstappen και οι δύο Mercedes έδειχναν να έχουν ρυθμό.

Με την καρό σημαία, ο Βρετανός με το πορτοκαλί μονοθέσιο «κλείδωσε» την κορυφή, με χρόνο 1:12.322. Ο Max Verstappen δεν κατάφερε να βελτιώσει αρκετά τον χρόνο του και περιορίστηκε στη 2η θέση, με διαφορά δύο δεκάτων. Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε την κορυφαία τριάδα, με τη διαφορά του από τον Norris να βρίσκεται στα 6 δευτερόλεπτα.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GRAND PRIX ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ - FP1