Και φέτος βροχή στο Ζάντφορτ!

×

Γιώργος Ανανίδας

Ούτε το 2024 αναμένεται να απουσιάσει η κακοκαιρία από το Grand Prix Ολλανδίας, με τα προγνωστικά να λένε πως θα δούμε ξανά δράση με ενδιάμεσα ή full wet ελαστικά.

RED BULL

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η πρόβλεψη, η οποία λέει πως η βροχή φέτος στο Ζάντφορτ θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής (23/8) στο FP2 και θα σταματήσει περίπου στο ξεκίνημα του Grand Prix Ολλανδίας.

Στο αντίστοιχο αγωνιστικό τριήμερο του 2023, η βροχή εμφανίστηκε και μάλιστα έντονα τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα (υπήρξε ακόμα και καθεστώς κόκκινης σημαίας), με τη μόνη σταθερά να είναι ο απτόητος Max Verstappen που πανηγύρισε για τρίτη σερί φορά στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με το Met Office, υπάρχει 20% πιθανότητα βροχής την Παρασκευή στο ξεκίνημα των ελεύθερων δοκιμών, ποσοστό που θα αυξηθεί φτάνοντας το 40% στις κατατακτήριες του Σαββάτου.

Την Κυριακή, όμως, που είναι ο μεγάλος αγώνας θα πέσει στο 30%. Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι πως με κάποιον τρόπο η βροχή θα επηρεάσει και φέτος το αγωνιστικό τριήμερο στο Ζάντφορτ.

Σε όλα αυτά, προσθέστε ότι μιλάμε για ένα σιρκουί που οι προσπεράσεις είναι δύσκολες, λόγω της έλλειψης ευθειών και των πολλών τεχνικών στροφών.