Γιγαντώνεται η ανησυχία στη Red Bull

×

Γιώργος Ανανίδας

Στην παραδοχή ότι ίσως η RB20 έχει «χτυπήσει ταβάνι» προχώρησε ο τεχνικός διευθυντής της αυστριακής ομάδας, Pierre Wache.

RED BULL

Η εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου της Red Bull Racing κάθε άλλο παρά ιδανικά έχει κυλήσει.

Πέραν του ότι οι αναβαθμίσεις που έφερε η ομάδα του Μίλτον Κινς μέσα στη σεζόν δεν απέδωσαν στο μέγιστο, η τεχνική οδηγία της FIA που απαγορεύει την ασύμμετρη κατανομή της πέδησης, μόνο πιο δύσκολη έχει κάνει τη ζωή των παγκόσμιων πρωταθλητών.

Οι οποίοι έχουν δει τον ανταγωνισμό να ανεβάζει την απόδοσή του κατακόρυφα (ενδεικτικό αυτού οι επτά διαφορετικοί νικητές φέτος) και πλέον κινδυνεύουν ανοιχτά από την McLaren στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Pierre Wache

Επί του θέματος εξέλιξης, λοιπόν, κλήθηκε πρόσφατα να μιλήσει ο τεχνικός διευθυντής, Pierre Wache που μεταξύ άλλων τόνισε ότι η αυστριακή ομάδα δεν έχει εξαντλήσει τα όρια των τεχνικών κανονισμών της FIA.

«Έχουμε βελτιωθεί συγκριτικά με πέρυσι, χωρίς αμφιβολία. Αλλά δεν έχουμε αποδώσει τα αναμενόμενα σε ορισμένους τομείς.

«Ειδικά στις σροφές υψηλής ταχύτητας, περιμέναμε περισσότερα από όσα έχουμε πετύχει» αναφέρει αρχικά ο Γάλλος τεχνικός διευθυντής, συνεχίζοντας σχετικά με το «ταβάνι» της RB20:

«Ίσως έχουμε χτυπήσει ταβάνι με αυτό το κόνσεπτ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βελτιωθούμε.

«Σε αυτή τη δουλειά, παίρνεις ιδέες και από άλλους. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο ανταγωνισμός έπαιρνε τις ιδέες από εμάς, αλλά εκ των πραγμάτων, πρέπει να βρεις κάτι επιπλέον για να κάνεις το μεγάλο βήμα στη βελτίωση.

«Αυτό έχει ξεκινήσει να συμβαίνει σε εμάς τώρα και μας δίνει ένα μεγαλύτερο ταβάνι να φτάσουμε» τονίζει ο Pierre Wache που αυτή την Κυριακή (25/8) στο «Formula 1 Show» μιλάει αποκλειστικά στην κάμερα του ΑΝΤ1.