Πίστη στη McLaren για το πρωτάθλημα κατασκευαστών

×

Γιώργος Ανανίδας

Μετά από χρόνια επενδύσεων, η βρετανική ομάδα ίσως είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1.

McLaren

Την πεποίθηση πως η McLaren διαθέτει στο δυναμικό της ανθρώπους που είναι «γεννημένοι παγκόσμιοι πρωταθλητές» εξέφρασε ο CEO της ομάδας, Zak Brown.

Ο Αμερικανός ανέλαβε χρέη εκτελεστικού διευθυντή στην ομάδα του Ουόκινγκ το 2016, σε μία περίοδο όπου επικρατούσε οικονομική αστάθεια, πριν το 2018 αναλάβει ως CEO.

Εν έτει 2024, η McLaren όχι απλά έχει γίνει ένας βιώσιμος οργανισμός με πολλούς χορηγούς και κέρδη, αλλά είναι και ανταγωνιστική στην πίστα.

Το ένα φέρνει το άλλο, καθώς οι υποδομές άρχισαν να βελτιώνονται στο McLaren Technology Centre και ταυτόχρονα είχαν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες αλλαγές στη δομή της ομάδας και στο προσωπικό που τη διέπει.

McLaren

Πλέον που τα έσοδα είναι πολλά και σταθερά, ο Brown πιστεύει ότι ένα πρωτάθλημα βρίσκεται στο κοντινό μέλλον.

«Όλα βρίσκονται στη θέσης τους. Έχουμε μεγάλες επενδύσεις από τους μετόχους και τους χορηγούς μας.

«Έχουμε εξαιρετικούς οδηγούς, εξαιρετικό τεχνικό τιμ και συνολικά εξαιρετική ηγετική ομάδα.

«Το τεχνικό τιμ χρειάζεται πόρους, για να κάνει όσα πρέπει να κάνει σωστά» τονίζει ο Αμερικανός και συνεχίζει αναφερόμενος στο Andrea Stella και την υπολόιπη ομάδα:

«Ο Andrea χρησιμοποιεί τον όρο «γεννημένοι πρωταθλητές» και θέλω να πιστεύω ότι όλα τα τμήματά μας που ασχολούνται είτε άμεσα είτε έμμεσα με την απόδοση, είναι γεννημένοι πρωταθλητές» λέει κλείνοντας ο Zak Brown.

Η McLaren αυτή τη στιγμή απέχει μόλις 42 βαθμούς από τη Red Bull Racing. Εφόσον η MCL38 συνεχίσει να είναι στις περισσότερες πίστες το ταχύτερο μονοθέσιο και ο Sergio Perez δεν ανεβάσει άμεσα ρυθμούς, δεν αποκλείεται το 2024 να σηματοδοτήσει την επιστροφή της θρυλικής βρετανικής ομάδας στους τίτλους.