NASCAR Cup: «Βρώμικη» νίκη του Dillon στο Ρίτσμοντ και είσοδος στα playoff

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο 24ος αγώνας του NASCAR Cup Series σημαδεύτηκε από έναν απαράδεκτο για τα δεδομένα του motorsport τερματισμό, που είδε τον Austin Dillon να παίρνει την καρό σημαία εις βάρος του ανταγωνισμού.

NASCAR Cup

Με την ανοχή του θεσμού και των διοργανωτών, ο Austin Dillon πήρε στο Richmond Raceway μία άδικη νίκη, εκτοπίζοντας τον πρωτοπόρο Joey Logano με ένα χτύπημα στο πίσω μέρος της Ford Mustang.

Πριν από αυτό, η μάχη είχε ξεκινήσει στο pit road, με τον οδηγό της Richard Childress Racing να βγαίνει πρώτος από εκεί, με τους Logano και Hamlin πίσω του. Ωστόσο, ο δις πρωταθλητής τον προσπέρασε στην επανεκκίνηση του overtime (υπήρξε ατύχημα με δύο γύρους να απομένουν) και ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

NASCAR Cup

Στον τελευταίο γύρο και ενώ τα αυτοκίνητα έμπαιναν στη στροφή 3, ο Dillon χτύπησε το πίσω μέρος της Mustang του Logano, στέλνοντάς τον στον τοίχο, πριν βρεθεί ο Hamlin μπροστά του, αντιμετωπίζοντας παρόμοια μοίρα.

Ο Dillon κατέκτησε με αυτόν τον τρόπο την πρώτη του νίκη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και την πρώτη της Richard Childress Racing από το 2013.

NASCAR Cup

Ήταν η πέμπτη της καριέρας του και ο πρώτος τερματισμός στο Top-5 στη σεζόν. Όλα αυτά, με την ανοχή των διοργανωτών και του Cup Series που δεν επέβαλλε καμία ποινή στο πιο αμφιλεγόμενο συμβάν της χρονιάς.

Στον Hamlin δόθηκε τελικά η 2η θέση, άσχετα που τερμάτισε 5ος λόγω του συμβάντος, με τον Tyler Reddick να συμπληρώνει το βάθρο. Για την πρώτη πεντάδα, ακολούθησαν οι Bubba Wallace και Ross Chastain, με τους Christopher Bell, Kyle Larson, Carson Hocevar, Chase Elliot και Daniel Suarez να συμπληρώνουν το Top-10.

NASCAR Cup

Αναφορικά με τα Stage, ο Bell κυριάρχησε στο πρώτο μετά το προσπέρασμά του στον Hamlin, ενώ το δεύτερο κέρδισε ο Suarez που κατάφερε να κρατήσει σε επαρκή απόσταση πίσω του το ένα Toyota της Joe Gibbs Racing.