Helmut Marko: Ο Perez είναι «η καλύτερη λύση» για τη Red Bull

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η σεζόν του 2024 έχει αποβεί… αμείλικτη απέναντι στον Sergio Perez, ο οποίος χάνει έδαφος αγώνα με τον αγώνα. Ο Μεξικανός έχει ανέβει στο βάθρο 4 φορές φέτος, κι αυτό στο ξεκίνημα της σεζόν. Από το Μαϊάμι κι ύστερα, όμως, ο κατήφορος δεν έχει τέρμα για τον οδηγό της Red Bull Racing, την ώρα που η αυστριακή ομάδα αντιμετωπίζει τη δική της εσωτερική κατάρρευση.

SERGIO PEREZ

Ο Perez μπορεί να ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «ταύρους», αλλά φήμες ήθελαν τον Μεξικανό να απομακρύνεται από την ομάδα με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους της σεζόν.

Στα paddock «ακουγόταν» πολύ ότι υπήρχε μία ρήτρα στο τρέχον συμβόλαιο, η οποία επέτρεπε στη Red Bull να αντικαταστήσει τον Perez εάν έφτανε στο καλοκαιρινό διάλειμμα όντας κάτω από την 5η θέση του πρωταθλήματος οδηγών και με απόσταση μεγαλύτερη των 100 βαθμών από τον teammate του, Max Verstappen.

Και με τον Μεξικανό να έχει κάνει το… 2 στα 2, πολλοί έβλεπαν στο πρόσωπο του Daniel Ricciardo τον αντικαταστάτη του. Ένα ενδεχόμενο που αποκλείστηκε εν τέλει από την ομάδα.

SERGIO PEREZ

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing, Helmut Marko, είναι μία φιγούρα στα paddock που σίγουρα δεν είναι… μεγάλος θαυμαστής του Μεξικανού, όμως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από εκείνον πλάι στον Ολλανδό πρωταθλητή.

«Ο Sergio Perez θα είναι στο μονοθέσιο της Red Bull Racing μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, επειδή τώρα έχουμε αγώνες στις πίστες όπου ήταν καλός πέρσι και βασιζόμαστε στη σταθερότητα,» εξήγησε χαρακτηριστικά. «Ο Perez δε χρειάζεται να γίνει πιο γρήγορος, αλλά πιο σταθερός και, δεδομένων των εναλλακτικών, εξακολουθεί να είναι η καλύτερη λύση για εμάς.»

Η επιβεβαίωση από την πλευρά της Red Bull Racing για τη διατήρηση του Perez στο δυναμικό της, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός των paddock όσο κι ανάμεσα στους θαυμαστές. «Λάδι» στη «φωτιά» ήρθε να ρίξει και η φημολογία που ήθελε τη Liberty Media, κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων της Formula 1, να επεμβαίνει ώστε να παραμείνει ο Perez στην αυστριακή ομάδα προς χάριν του Μεξικανικού Grand Prix και… στο όνομα των πωλήσεων εισιτηρίων για εκείνο το αγωνιστικό τριήμερο.

SERGIO PEREZ

Φήμες που φυσικά διέψευσε ο Αυστριακός σύμβουλος. «Οι αναφορές ότι η συνεχιζόμενη εμπλοκή του οφείλεται στην επιθυμία της Liberty Media να οδηγήσει στο Μεξικό δεν είναι αληθινές,» δήλωσε. «Σίγουρα θέλουν να συμμετάσχει στον αγώνα της πατρίδας του, αλλά η επιλογή του οδηγού μας δε βασίζεται στις προθέσεις της Liberty.»