Daniel Ricciardo: «Τίποτα πια δεν μπορεί να με πληγώσει»

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο Daniel Ricciardo είναι μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες στα paddock της Formula 1, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δεχθεί «πυρά» τόσο από τους λάτρεις του αθλήματος όσο κι από πρόσωπα του χώρου για τα σκαμπανεβάσματα στην επίδοσή του τα τελευταία χρόνια.

DANIEL RICCIARDO

Ο 35χρονος Αυστραλός έμεινε εκτός κούρσας για μισή σεζόν πέρσι κι επέστρεψε ως οδηγός της AlphaTauri (νυν VCARB) αντικαθιστώντας τον Nyck de Vries. Μετά από έναν δύσκολο χρόνο με την ιταλική ομάδα, αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος υποψήφιος για να πάρει τη θέση του Sergio Perez μετά την πτώση στην απόδοσή του.

Αυτό ήταν κι ένα σενάριο που απορρίφθηκε εν τέλει από τη Red Bull Racing, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο Μεξικανός θα ολοκληρώσει τη σεζόν του με την αυστριακή ομάδα, αν και η ίδια έχει αποδείξει πολλάκις ότι τα συμβόλαια υπογράφονται… για να «σπάνε».

DANIEL RICCIARDO

Παρόλα αυτά, ο πάντα χαμογελαστός Ricciardo δεν πτοείται. «Είναι ένας παράξενος χώρος,» εξομολογήθηκε. «Και το διάλειμμα πέρσι μου επέτρεψε να επιστρέψω σε αυτόν τον χώρο και να χειριστώ αυτά τα πράγματα πολύ καλύτερα. Γελάω λίγο με αυτό. Το απολαμβάνω, περιέργως.»

«Είναι λίγο αγχωτικό; Ναι. Αλλά ξέρεις τι; Είναι ένας τρελός κόσμος, είναι ένα τρελό άθλημα και είναι διασκεδαστικό να είσαι μέρος του,» ισχυρίστηκε ο Αυστραλός. «Πολλοί από εμάς πιεζόμαστε και υπάρχουν στιγμές που πρέπει να δούμε αν μπορούμε να αντέξουμε αυτή την πίεση. Και αυτό είναι κάτι που ανυπομονώ να δω αν μπορώ να κάνω.»

«Έχω αυτήν τη δεύτερη ευκαιρία, οπότε εάν πρόκειται να υπάρξει κάποια πίεση, τότε εντάξει, θα την αντέξω. Τίποτα πια δεν μπορεί να με πληγώσει πραγματικά.» Ο Ricciardo, εξάλλου, θεωρείται πλέον ως ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς στο grid, αφού αγωνίζεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2011.

DANIEL RICCIARDO

Ενώ ως προς το ενδεχόμενο οριστικής… συνταξιοδότησης από την ερχόμενη σεζόν, ο Αυστραλός δεν είναι έτοιμος να βγάλει το κράνος του. «Νιώθω ακόμα τόσο πεινασμένος, οπότε φυσικά θα στενοχωρηθώ, γιατί νιώθω ότι έχω ακόμα περισσότερα να δώσω,» συνέχισε.

DANIEL RICCIARDO

«Είμαι ευγνώμων για τον χρόνο που είχα και που μπόρεσα να οδηγήσω μονοθέσια που κέρδισαν αγώνες. Έχω καριέρα μεγαλύτερη των 10 ετών σε ένα άθλημα που ξέρω ότι πολλοί μπορούν μόνο να ονειρεύονται. Μάλλον θα πήγαινα για ύπνο με αυτή τη σκέψη. Αλλά μέσα μου, νιώθω ότι δεν είμαι έτοιμος,» εκμυστηρεύτηκε.