H Red Bull Racing χάνει και τον αγωνιστικό της διευθυντή, πάει στην Audi

×

Πάνος Σεϊτανίδης

H Red Bull Racing ανακοίνωσε αιφνίδια την αποχώρηση του Jonathan Wheatley, ενός ακόμα κομβικού μέλους στον οργανισμό της. Ο 57χρονος είναι στο δυναμικό της από το 2006, είχε επί σειρά ετών το ρόλο του team manager ενώ τα τελευταία χρόνια, ήταν σε εκείνο του αγωνιστικού διευθυντή.

Jonathan Wheatley

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις συγκλονιστικές επιδόσεις της αυστριακής ομάδας στα pit stop – εκεί όπου το pit crew των «ταύρων» δεν έχει αντίπαλο τα τελευταία χρόνια.

Ο Βρετανός θα παραμείνει στη Red Bull Racing ως το τέλος του έτους, μετά θα έχει το 2025 την υποχρεωτική άδεια που ορίζει το συμβόλαιό του και μετά, σύμφωνα με τη νυν ομάδα του, θα ντυθεί στα χρώματα της Audi όπου θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας!

Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα από την Kick Sauber/Audi αλλά αποκάλυψε η νυν ομάδα του Wheatley.

Jonathan Wheatley

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της, Christian Horner, δήλωσε: «Ήταν μία μακρά και επιτυχημένη συνεργασία αυτή με τον Jonathan, κράτησε 18 χρόνια. Η συνεισφορά του στους έξι παγκόσμιους τίτλους στους κατασκευαστές και τους επτά στους οδηγούς, αρχικά ως team manager και στη συνέχεια ως αγωνιστικός διευθυντής, θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για την ομάδα μας», είπε ο επικεφαλής της Red Bull Racing που τόνισε πως τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί η νέα δομή στην τεχνική ομάδα των «ταύρων».

Όσο για την Audi, ο Wheatley θα αποτελέσει κορυφαίο δίδυμο με τον Mattia Binotto που θα έχει την ευθύνη του τεχνικού κομματιού του project. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι 6μηνη ή 12μηνη η περίοδος υποχρεωτικής άδειας του Wheatley.