O Sainz στην Williams από το 2025

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Μία εξαιρετική κίνηση ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα η Williams, στην αγωνιώδη προσπάθεια της να ανακάμψει και να ανέβει επίπεδο στη Formula 1. Με επίσημη ανακοίνωση, λοιπόν, γνωστοποίησε την απόκτηση του Carlos Sainz για το 2025.

Carlos Sainz

Ο Ισπανός οδηγός ήξερε πως δεν υπολογιζόταν από την Ferrari, μετά την προαναγγελία της έλευσης, του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton για την επόμενη χρονιά. Έψαχνε συνεπώς το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Και το βρήκε αμέσως μετά το Βελγικό Grand Prix, που σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και την αποχή από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, μέχρι το τριήμερο 23-25 Αυγούστου, όταν η δράση επαναρχίζει στην Ολλανδία.

View this post on Instagram

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

«Είμαι πολύ χαρούμενος, που ανακοινώνω ότι θα γίνω μέλος της Williams Racing από το 2025 και μετά», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του 29χρονου οδηγού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολυετές συμβόλαιο ανάμεσα σε οδηγό και ομάδα. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι μιλούν για δύο χρόνια και δυνατότητα επέκτασης για περαιτέρω χρονικό διάστημα.

Ο Sainz θα αποτελέσει μαζί με τον Albon το δίδυμο πιλότων στην Williams και θα ηγηθεί στην προσπάθεια αναβάθμισης των Βρετανών, ενώ θα αγωνίζεται με το νούμερο 55. Μέχρι τώρα ο Ισπανός μετρά τρεις νίκες καριέρας, 23 βάθρα και πάνω από 1100 βαθμούς συνολικά, που τον κατατάσσουν στα σπουδαιότερα ονόματα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Φέτος και μετά από 14 αγώνες, φιγουράρει στην 5η θέση των οδηγών με 162 βαθμούς.  

View this post on Instagram

A post shared by FORMULA 1® (@f1)