Russell: «Δεν μπορούσα καν να το σκεφτώ»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Ο George Russell ήταν εμφανώς συγκινημένος από τη μεγάλη νίκη. Λίγο μετά δήλωσε: «Δεν μπορούσα καν να σκεφτώ αυτή τη νίκη, σήμερα το πρωί. Τα ελαστικά απέδωσαν εξαιρετικά. Μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα και είχα καλή πρόσφυση. Ευχαριστώ την ομάδα, που ήλεγξε τον ρυθμό. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάμε στην καλοκαιρινή διακοπή. Επικεντρώθηκα στον δικό μου αγώνα και άκουγα την ενδοεπικοινωνία. Η στρατηγική μας είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Είχα τον ρυθμό για να κρατηθώ και φθάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να κερδίσουμε και στον επόμενο αγώνα. Θα επιστρέψουμε στο Μπράκλεϊ για να πανηγυρίσουμε τη νίκη».

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Το 1-2 της Mercedes στην κορυφή, ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton. Έτσι είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος: «Συγχαίρω τον George. H Παρασκευή ήταν καταστροφική για μας. Δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθαμε πίσω από το τιμόνι στο στεγνό. Έγινε παρά πολύ καλή δουλειά στη στρατηγική, στα pit stops και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα. Ήμουν πολλές φορές κοντά στον Russell, αλλά αυτός έκανε εξαιρετική προσπάθεια. Πήγε πολύ μακριά με το ίδιο σετ ελαστικών, αλλά εμένα η ομάδα με τράβηξε μέσα. Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι απρόσιτος αυτός ο στόχος. Είναι φανταστική η απόδοσή μας στους τελευταίους αγώνες και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε».

Στο βάθρο ως τρίτος ανέβηκε ο Oscar Piastri: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την διαχείριση των ελαστικών και την στρατηγική που ακολουθήσαμε. Παράλληλα, είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και ανέβηκα στο βάθρο. Το αποτέλεσμα με χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν είχαμε την ταχύτητα για να κερδίσουμε. Πέρασα τον Charles, αλλά ο ρυθμός του George ήταν διαφορετικός. Έκαναν το σωστό που έπρεπε για να κερδίσουν. Εμείς δεν το κάναμε αυτό. Βρεθήκαμε στην καλύτερη θέση που θα μπορούσαμε και το αξιοποιήσαμε με τον ιδανικό τρόπο. Μέχρι εδώ μπορούσαμε να φθάσουμε. Βλέπω θετικά τους αγώνες που έρχονται. Θα ξεκουραστούμε τόσο εμείς όσο και οι ομάδες. Μειώσαμε τη διαφορά στους κατασκευαστές από την Red Bull πριν τη διακοπή και αυτό είναι θετικό. Διασκεδάσαμε πολύ τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ελπίζω να επανέλθουμε δριμύτεροι».