GP Βελγίου: Ο Verstappen τον ταχύτερο χρόνο, ο Leclerc την pole position

×

Γιώργος Ανανίδας

Ταχύτερος όλων ήταν ο Max Verstappen στις κατατακτήριες δοκιμές του βρεγμένου Spa, αλλά λόγω της ποινής του, ο Charles Leclerc θα εκκινήσει από την pole position, με τον Sergio Perez δίπλα του.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Q1

Max Verstappen

Με τη βροχή να απέχει μερικά λεπτά από το να επανέλθει, όλοι βγήκαν με ενδιάμεσα ελαστικά στην –ακόμα- βρεγμένη πίστα του Spa, για να κυνηγήσουν έναν γρήγορο γύρο, πριν η κατάστασή της χειροτερέψει.

Στους πρώτους ανταγωνιστικούς γύρους, οι κορυφαίοι χρόνοι ανήκαν στους Piastri και Verstappen, μάλιστα απείχαν αρκετά δέκατα από τον ανταγωνισμό.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους των κατατακτήριων, ο George Russell βρισκόταν στη διακεκαυμένη ζώνη, αλλά κατάφερε με έναν καλό γύρο να προκριθεί άνετα.

Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκαν οι Sainz και Perez, όμως στην εκπνοή βρήκαν τον ρυθμό και προκρίθηκαν στο Q2.

Αντίθετα, οι Zhou, Sargeant, Tsunoda, Magnussen και Hulkenberg αποκλείστηκαν.

Q2

Charles Leclerc

Οι πρώτοι γύροι στο δεύτερο μέρος ολοκληρώθηκαν ξανά με ενδιάμεσα ελαστικά, με τους Verstappen και Norris να είναι οι ταχύτεροι στην πίστα. Από την άλλη, ο Russell βρέθηκε ξανά στη ζώνη αποκλεισμού, όπως και ο Leclerc.

Τελικά, τόσο ο οδηγός της Mercedes, όσο και εκείνος της Ferrari κατόρθωσαν να αποφύγουν τις περιπέτειες, όπως και ο Sergio Perez που επίσης κινδύνεψε για λίγο.

Hamilton και Russell βρέθηκαν στο τέλος στη διακεκαυμένη ζώνη, εξαιτίας των εξαιρετικών γύρων του ανταγωνισμού. Ωστόσο, με αποφασιστικούς γύρους ανέβηκαν στις θέσεις 2 και 3, χωρίς περαιτέρω περιπέτειες.

Ο Perez προκρίθηκε οριακά στο Q3, την ώρα που οι Stroll, Bottas, Ricciardo, Gasly και Albon τέθηκαν εκτός συνέχειας.

Q3

GP ΒΕΛΓΙΟΥ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Στην ολοκλήρωση των πρώτων ανταγωνιστικών γύρων και ενώ η πίστα βελτιωνόταν, Verstappen και Perez σημείωσαν τους δύο ταχύτερους γύρους, με Mercedes και McLaren να ακολουθούν. Ωστόσο, ο Ολλανδός είχε σημαντική διαφορά τόσο από τον teammate όσο και από τις άλλες ομάδες.

Στις τελικές προσπάθειες, λίγο πριν η βροχή επιστρέψει σε όλη την πίστα, κανείς δεν βελτίωσε πλην του Charles Leclerc ο οποίος κατάφερε να σκαρφαλώσει στη 2η θέση, πίσω από τον Verstappen.

Κατά συνέπεια, κέρδισε την pole position, αφού ο Ολλανδός έχει να εκτίσει ποινή 10 θέσεων στο grid λόγω της αλλαγής κινητήρα.

Δίπλα στον Μονεγάσκο θα εκκινήσει ο Perez, με τον Hamilton 3ο.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Βελγίου:

GP ΒΕΛΓΙΟΥ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ