GP Βελγίου: Ο Verstappen ταχύτερος στα… 10 λεπτά δράσης του βροχερού FP3

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Max Verstappen σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Spa, με τις εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες να μην επιτρέπουν κάτι παραπάνω από 10 λεπτά δράσης.

Max Verstappen

Οι ελεύθερες δοκιμές ξεκίνησαν με βροχή, η οποία είχε αρχίσει 5 λεπτά πριν τη διαδικασία. Με το οδόστρωμα επηρεασμένο, τα ενδιάμεσα ελαστικά αποτελούσαν μονόδρομο και για αυτό όλοι ανεξαιρέτως πήγα σε αυτή την επιλογή.

Μετά τους πρώτους ενδεικτικούς γύρους, ο Verstappen είχε σημειώσει την καλύτερη επίδοση. Λίγο μετά τα πρώτα 10 λεπτά του FP3, ο Lance Stroll έχασε στην Eau Rouge-Radillon τον έλεγχο της AMR24 και χτύπησε τον εμπρός αριστερά τροχό στις μπαριέρες. Αναγκαστικά, η διαδικασία διακόπηκε.

Όταν η κόκκινη σημαία ήρθη, τα μονοθέσια δε βγήκαν άμεσα για γύρους, θεωρώντας ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερο νόημα υπό συνθήκες καταρρακτώδους βροχής.

Με περίπου 25 λεπτά να απομένουν, η διακοπή της διαδικασίας (δεν υπήρχε δράση) επανήλθε λόγω των αδυσώπητων συνθηκών και το αυτοκίνητο ασφαλείας ξεκίνησε τους ελέγχους στην πίστα.

Η βροχή ελαφρώς έκοψε και οι οδηγοί βγήκαν στα τελευταία 3 λεπτά  έστω για έναν γύρο με full wet ελαστικά. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε και το FP3 ολοκληρώθηκε με ελάχιστη δράση και τον Verstappen σταθερά στην κορυφή.