Νέα μεγάλη αλλαγή για την Alpine!

×

Γιώργος Ανανίδας

Η Alpine F1 είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ακόμα μία πολύ σημαντική αλλαγή εντός της ομάδας και μάλιστα πολύ σύντομα.

Alpine

Με την έλευση του Flavio Briatore στο Ένστοουν αναμενόμενο ήταν πως θα είχαμε ντόμινο εξελίξεων. Η τελευταία εξ αυτών αφορά στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Alpine F1.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γαλλική ομάδα έχει βάλει στο μάτι τον επικεφαλής της Hitech σε F2 και F3, Oliver Oakes για τη θέση που τώρα κατέχει ο Bruno Famin. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο τελευταίος σύντομα θα παραχωρήσει οικειοθελώς τον ρόλο του.

Alpine

Ούτως ή άλλως, όταν ανέλαβε λόγω της απόλυσης του Otmar Szafnauer δεν σκόπευε να μείνει μόνιμα, αλλά προσωρινά και ήδη έχει κάτσει παραπάνω από όσο υπολόγιζε, λόγω περιορισμού επιλογών.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι ο Oakes είναι ο εκλεκτός, έχοντας εντυπωσιάσει αρκετούς ως επικεφαλής της Hitech στις δύο υποστηρικτικές κατηγορίες της F1.

Ο 36χρονος Βρετανός έχει κατακτήσει πρωταθλήματα στα καρτ, στις junior κατηγορίες και το 2011 ξεκίνησε δική του ομάδα καρτ. Όλα αυτά μέχρι το 2015 όταν και μπήκε στην ομάδα της Hitech η οποία τρέχει σε F2, F3, GB3, βρετανική F4 και Formula 4 UAE.

Η Alpine F1 δεν έχει σχολιάσει προς ώρας το θέμα, αλλά ο Famin αναμένεται να ερωτηθεί και να μιλήσει επί αυτού στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ενόψει του Grand Prix Βελγίου.