Όργιο φημών για Sergio Perez

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Στον αγώνα της Ουγγαρίας ήταν άκρως ανταγωνιστικός, κατακτώντας την 7η θέση και παρότι είχε εγκαταλείψει στο Q1. Πλην όμως, ίσως αυτό δεν αποδειχτεί αρκετό για τον Sergio Perez, ως προς την παραμονή του στη Red Bull.

Sergio Perez

Ήδη, έχουν αρχίσει να δρομολογούνται εξελίξεις και αυτό είναι κάτι που διαρρέεται, μέσα από την ίδια την ομάδα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις διαρροές αυτές, επίκειται ραντεβού αμέσως μετά το Βελγικό Grand Prix, ανάμεσα στον επικεφαλής της RBR Christian Horner και τον αγωνιστικό σύμβουλο Helmut Marco και με αφορμή την παραμονή Perez. «Την Δευτέρα, αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο 14ος αγώνας της χρονιάς και θα έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή διακοπή, θα μεταβώ στην Αγγλία, για να συναντηθώ με τον Horner και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», ήταν το σχόλιο του Marco, στις αλλεπάλληλες οχλήσεις των δημοσιογράφων.

«Κλειδί» στις όποιες αποφασίσεις πάρουν οι Αυστριακοί, είναι η ύπαρξη συγκεκριμένης ρήτρας. Σύμφωνα με αυτή, εφόσον η διαφορά ανάμεσα στον Sergio Perez και τον ομόσταυλό του Max Verstappen είναι άνω των 100 βαθμών (Verstappen 265-Perez 124), οι ιθύνοντες των Αυστριακών έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να μην ενεργοποιήσουν την επέκταση συνεργασίας, για δύο ακόμη χρόνια με τον Μεξικανό οδηγό, αλλά και να τον αντικαταστήσουν στη μέση της σεζόν! 

Οι άνθρωποι της Red Bull είναι εξαιρετικά αγχωμένοι, βλέποντας τη McLaren να προβάλλει απειλητικά. Η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι στους 51 βαθμούς (389-338) και το πρωτάθλημα κατασκευαστών έχει πάρει «φωτιά».