Ποινή στον Verstappen για επιπλέον αλλαγή κινητήρα!

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Αντιμέτωπος με μία ποινή δέκα θέσεων στο grid του Grand Prix του Βελγίου, που βρίσκεται προ των πυλών, είναι ο Max Verstappen. Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής αναμένεται να προβεί σε εκ νέου αλλαγή κινητήρα, πέραν της δωρεάν διανομής, που έχει κάθε οδηγός για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Max Verstappen

Ο 27χρονος Ολλανδός πήρε την 4η και τελευταία που δικαιούνταν, στον αγώνα της Βαρκελώνης στις 23 Ιουνίου. Και ενώ γνώριζε, ότι υπήρχαν ακόμη μπροστά 14 αγώνες. 

Έτσι, η Red Bull επέλεξε στρατηγικά, η ποινή αυτή να εκτιθεί στην πίστα Σπα. Αυτή, δίνει την δυνατότητα για προσπεράσεις, άρα ο Verstappen θα μπορέσει να καλύψει άμεσα το χαμένο έδαφος. Το παρελθόν αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Το 2022 και για τον ίδιο λόγο, ο Ολλανδός οδηγός εκκίνησε από τον θέση νούμερο 14 και στο τέλος νίκησε. Παρόμοιο σκηνικό και πέρυσι. Ξεκίνησε, όντας 6ος και στο τέλος θριάμβευσε και πάλι. Και αυτό δεν αφορά μόνο την RBR. Πολλές ομάδες επιλέγουν το Βέλγιο για να καλύψουν «ζημιές», γνωρίζοντας πως θα μπορέσουν άμεσα να ανακάμψουν. 

Ο τελευταίος αγώνας του Ιουλίου και με την καλοκαιρινή διακοπή να ακολουθεί, είναι κομβικός για τους Αυστριακούς. Η McLaren έχει «επιστρέψει» για τα καλά και απειλεί άμεσα στους κατασκευαστές. Το εμφατικό 1-2 στην Ουγγαρία με Piastri-Norris, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Γι' αυτό και το μονοθέσιο του Verstappen θα είναι στα παλαιότερα στάνταρντ και έχοντας αφαιρέσει τις αναβαθμίσεις στο Ουγγαρόρινγκ. Ο λόγος που γίνεται αυτό; Σαφέστατα η πίστα του αγώνα που ευνοεί την αεροδυναμική αποδοτικότητα. Και αυτό θα είναι ένα ατού για τον παγκόσμιο πρωταθλητή.