Καμία ευθύνη σε Hamilton-Verstappen, σύμφωνα με την FIA

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Η σύγκρουση Hamilton-Verstappen στο Ουγγρικό Grand Prix, θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ευτυχώς τα ελαστικά απορρόφησαν τους κραδασμούς κι έτσι τα δύο μονοθέσια συνέχισαν κανονικά, με τον μεν Βρετανό να τερματίζει 3ο, τον δε Ολλανδό 5ο.

GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Η FIA εξέτασε το συμβάν και κατέληξε στο συμπέρασμα, πως ουδείς ευθύνεται για ό,τι συνέβη στην πίστα Ουγγαρόρινγκ. Έτσι οι δύο οδηγοί απέφυγαν την οποιαδήποτε ποινή. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες θεωρούν, πως ο Hamilton θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, για να αποφύγει την επαφή. 

Σε ανακοίνωσή της η FIA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο οδηγός του αυτοκινήτου 44 (Hamilton) δήλωσε, ότι πρόκειται για αγωνιστικό περιστατικό. Ο οδηγός του αυτοκινήτου 1 (Verstappen) υποστήριξε, ότι έγινε αλλαγή κατεύθυνσης κατά το φρενάρισμα. Οι αγωνοδίκες δεν θεωρούν, ότι αυτή είναι μία τυπική περίπτωση αλλαγής κατεύθυνσης κατά το φρενάρισμα. Πλην όμως, ο οδηγός του αυτοκινήτου 44 (Hamilton) θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο για να αποφύγει την σύγκρουση. Συνεπώς, προσδιορίζουμε ότι κανείς οδηγός δεν ευθύνεται κυρίως και αποφασίζουμε να μην προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες».

Πάντως, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, Max Verstappen, ήταν έντονα εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα: «Είπαν πολλά για μένα στην Αυστρία, περί κίνησης με φρένα. Εδώ, το μονοθέσιο του Lewis ερχόταν προς εμένα. Διαφορετικά, θα είχαμε ήδη συγκρουστεί νωρίτερα. Σταμάτησα το μονοθέσιο και κλείδωσα τους τροχούς».