Ο Binotto επικεφαλής της ομάδας της Audi

×

Ο Mattia Binotto θα είναι ο νέος επικεφαλής του project της Audi για τη Formula 1, καθώς η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόσληψη του άλλοτε επικεφαλής της ομάδας της Ferrari.

Mattia Binotto

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2024 η Audi ανέλαβε την πλήρη ιδιοκτησία της ομάδας της Sauber, η οποία θα λειτουργεί υπό το σήμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από το 2026, με μια εντελώς καίνουρια μονάδα ισχύος που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία.

Ο 54χρονος Ιταλός θα αναλάβει την 1η Αυγούστου την ηγεσία του project της Formula 1 της Audi, με τη «βάση» του να βρίσκεται στο εργοστάσιο της Sauber, στο Χίνβιλ της Ελβετίας, ενώ θα αναφέρεται απευθείας στο διοικητικό συμβούλιο. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, αποχωρεί ο πρώην επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl, ο οποίος εντάχθηκε στη Sauber τον Ιανουάριο του 2023 και ήταν διευθύνων σύμβουλος του project της Audi. Μαζί του αποχωρεί και το στέλεχος της Audi, Oliver Hoffmann, ο οποίος είχε την επίβλεψη του project.

Υπενθυμίζεται ότι ο Binotto ήταν επικεφαλής τεχνικού στη Ferrari, μέχρις ότου προήχθη σε επικεφαλής της ομάδας το 2019. Αποχώρησε από το Μαρανέλο το 2022, ύστερα από τρία χρόνια στη θέση του «αφεντικού».