NASCAR Cup: Η τέταρτη του Larson στον επεισοδιακό αγώνα της Ινδιανάπολης

×

Γιώργος Ανανίδας

Την εξιλέωσή του στο Indianapolis Motor Speedway έζησε ο Kyle Larson, κατακτώντας τη νίκη στην 30η επέτειο του NASCAR στον αγώνα Brickyard 400.

Nascar

Νωρίτερα μέσα στη σεζόν, ο οδηγός της Hendrick Motorsports προσπάθησε να κάνει το «the Double» και να αγωνιστεί τόσο στο Indy500, όσο και στο Coca Cola 600. Ωστόσο, ο αγώνας του στα IndyCar δεν πήγε καλά και ο Larson έψαχνε μία εξιλέωση.

Την οποία και βρήκε στον επεισοδιακό όπως εξελίχθηκε αγώνα του NASCAR Cup Series στην Ινδιανάπολη.

Ο Larson πήγε στην πιο safe στρατηγική με τα καύσιμά του και πήρε την πρωτοπορία στο ξεκίνημα του πρώτου overtime, καθώς ο τότε επικεφαλής του αγώνα Keselowski μπήκε τελευταία στιγμή στα pit για καύσιμα.

Nascar

Έπειτα, ένα μεγάλο ατύχημα πιο πίσω επέφερε διακοπή του αγώνα και κόκκινη σημαία για 17 λεπτά, ώστε να επιδιορθωθούν οι μεγάλες ζημιές στον τοίχο. Συνεπώς, ο αγώνας πήγε σε δεύτερο overtime.

Και εκεί, ο Larson έφυγε ταχύτερα από όλους, ενώ αντίθετα, ο Ryan Preece βρέθηκε τον τοίχο, προκαλώντας caution και κίτρινη σημαία. Η οποία εμφανίστηκε στον τελευταίο γύρο, εξασφαλίζοντας έτσι στον Larson την τέταρτη νίκη του στη σεζόν.

Ο Tyler Reddick τερμάτισε πίσω του, με τον Ryan Blaney να συμπληρώνει το βάθρο, ενώ Christopher Bell και Bubba Wallace τερμάτισαν στο Top-5.

Nascar

Η κορυφαία δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Todd Gilliland, Austin Cindric, Daniel Suarez, Noah Gragson και Ricky Stenhouse Jr.

Αναφορικά με τα Stage, ο Denny Hamlin κέρδισε το πρώτο, κρατώντας πίσω του τον Larson, ενώ το δεύτερο κέρδισε ο Bubba Wallace (το πρώτο του στη σεζόν) που πήγε σε διαφορετική στρατηγική.

Nascar

Το NASCAR Cup Series κάνει το πρώτο του διάλειμμα στη σεζόν, με τον επόμενο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 11 Αυγούστου, στο Richmond Raceway.