Magnussen: «Είμαι περήφανος για την ομάδα αυτή»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... διαζυγίου. Και όσοι παρακολουθούσαν από κοντά τα δρώμενα της Formula 1 το τελευταίο χρονικό διάστημα, ήταν σίγουροι για τη λύση της συνεργασίας του Kevin Magnussen με τη Haas στο τέλος του 2024. Ο Δανός ήταν φέτος «σκιά» του εαυτού του, ωστόσο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει, τα όσα πέτυχε σε 6,5 χρόνια με την Αμερικανική ομάδα.

Kevin Magnussen

«Είμαι πολύ περήφανος που έτρεξα, για μία τόσο υπέροχη ομάδα ανθρώπων τα τελευταία χρόνια», δήλωσε αρχικά ο 32χρονος οδηγός και πρόσθεσε: «Έχω περάσει κάποιες υπέροχες στιγμές εδώ, αναμνήσεις που δεν θα σβήσουν ποτέ, με το πέρασμα του χρόνου. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο της αγωνιστικής μου διαδρομής, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Όμως, παραμένω προσηλωμένος στη Haas για το υπόλοιπο του 2024 και θα διεκδικήσω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Δανό και ο επικεφαλής της ομάδας Ayao Komatsu: «Ήταν πραγματικά θεμέλιος λίθος για την ομάδα οδηγών μας τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν έχει οδηγήσει μεγαλύτερο αριθμό αγώνων για εμάς από αυτόν. Υπήρξαν και κάποιες αξιομνημόνευτες στιγμές, όπως η 5η θέση στο Μπαχρέιν το 2022, στο Grand Prix όπου ξεκίνησε η δεύτερη θητεία του Kevin μαζί μας». Παράλληλα o 48χρονος Ιάπωνας, άφησε «ανοικτό παράθυρο» συνεργασίας στο μέλλον: «Ελπίζω να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε, υπό κάποιο καθεστώς. Οι γνώσεις του είναι χωρίς αμφιβολία πολύτιμες, για τη συνεχή μας ανάπτυξη και εξέλιξη».