Perez: «Τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το τελευταίο χρονικό διάστημα. O Sergio Perez δέχεται οξύτατη κριτική για τη...μη συνεισφορά του στον βαθμολογικό «κουμπαρά» της Red Bull Racing, ακόμη και από τον ίδιο τον Christian Horner.

SERGIO PEREZ

O Μεξικανός οδηγός αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει, σε όσα του καταλογίζονται και έκανε την αυτοκριτική του: «Είμαι ο πρώτος που δεν είναι ικανοποιημένος από τους προηγούμενους αγώνες και τα τελευταία αποτελέσματα. Είμαι αυτός που θέλει να επιστρέψει στις κορυφαίες θέσεις το συντομότερο δυνατό. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος στην Ουγγαρία, το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί».

Όσον αφορά στον τρόπο που αυτό μπορεί να επιτευχθεί, ο 34χρονος οδηγός τόνισε: «Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην πίστα και ξέρω ότι πρόκειται για μία μακρά περίοδο αγώνων. Υπάρχουν πολλές «μάχες» μπροστά. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Είμαι σε αυτό το χώρο πολλά χρόνια. Αν κάνω ένα καλό Σαββατοκύριακο, η σεζόν μου μπορεί να γίνει πολύ διαφορετική, Βάζω το κεφάλι κάτω και επικεντρώνομαι σε πράγματα, που μπορώ να αλλάξω. Προετοιμάζομαι μαζί με την ομάδα, τους μηχανικούς μου, όλους όσοι βρίσκονται στο εργοστάσιο. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τους άλλους».

Πάντως, ο Perez έπεσε στην 6η θέση της βαθμολογίας των οδηγών με 118 βαθμούς. Στο Σίλβερστον ήταν απογοητευτικός. Τερμάτισε 17ος, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του επικεφαλής της RBR Christian Horner, που έκανε λόγο για «μη βιώσιμη την έλλειψη πόντων του».