Piastri: «Μία μέρα που ονειρευόμουν από παιδί»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Πανευτυχής για την παρθενική του νίκη στη Formula 1, ήταν ο Oscar Piastri. Αμέσως μετά το Grand Prix δήλωσε: «Είναι πολύ ξεχωριστή αυτή η πρώτη νίκη. Είναι μία μέρα που ονειρευόμουν από παιδί, το να βρεθώ στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Βρέθηκα στο σωστό σημείο στην εκκίνηση. Κάναμε μία πολύ καλή ομαδική προσπάθεια. Είχαμε εξαιρετικό μονοθέσιο. Το να ευχαριστήσω τη McLaren δεν είναι αρκετό. Είναι ξεχωριστό που φθάσαμε εδώ, μετά από 18 μήνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε κεκτημένη ταχύτητα. Σήμερα είχαμε συνεχώς υπό τον έλεγχό μας τον αγώνα και διαχειριστήκαμε την κορυφή και για τα δύο μονοθέσια. Ήταν καιρό πριν που κάναμε το 1-2. Ήταν το 2021 στην Μόντσα. Αγχώθηκα στο θέμα με τον Lando. Αυτό που έγινε ήταν το σωστό. Εγώ έβαλα τον εαυτό μου εκεί που έπρεπε στο ξεκίνημα του αγώνα. Είχαμε μία συγκεκριμένη στρατηγική. Ήμουν εκεί που έπρεπε, για να γίνει αυτό που έπρεπε. Ελπίζω να ήταν η πρώτη από τις πολλές νίκες. Έχω ακόμη τομείς για να δουλέψω. Θα απολαύσω τη νίκη. Η ομάδα μου έχει δώσει ένα φοβερό μονοθέσιο. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό. Μαθαίνω σε κάθε αγώνα και ελπίζω να έρθουν πολλές νίκες ακόμη. Και στο Σπα θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε γρήγοροι, σε κάθε πίστα και σε κάθε συνθήκη. Το Σπα δεν είναι από τις αγαπημένες πίστες για εμάς τα τελευταία χρόνια, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω στην ομάδα και η ομάδα πιστεύει στο καλό αποτέλεσμα».

GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Ο Lando Norris ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε, με την εντολή της ομάδας να αφήσει τον ομόσταυλό του να τερματίσει πρώτος: «Ήταν μία σημαντική μέρα για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Μας πήρε πολύ καιρό για να φθάσουμε μέχρι εδώ και να κάνουμε το 1-2. Δεν ξεκίνησα καλά, ο Oscar μπήκε πιο δυνατά και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Θα ερχόταν κάποια στιγμή η νίκη του και την άξιζε σήμερα. Η ομάδα μου ζήτησε να τον αφήσω και αυτό έκανα. Σίγουρα μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Στους κατασκευαστές έχουμε δύο οδηγούς που δίνουν βαθμούς. Οπότε μπορούμε να το διεκδικήσουμε. Στους οδηγούς υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η νίκη μας σήμερα ήταν ολοκληρωτική. Στο μέλλον θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Στο βάθρο των νικητών για 200η φορά στην καριέρα του, ανέβηκε ο Lewis Hamilton. Σήμερα ως 3ος. Συνεπώς είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτό το υπέροχο κοινό. Και συγχαρητήρια στη McLaren για το 1-2. Είναι η παλιά μου οικογένεια εδώ και συγχαρητήρια επίσης σε όλη την ομάδα. Κάναμε καλή δουλειά σήμερα. Δυστυχώς δεν είχαμε τον ρυθμό των νικητών. Καταφέραμε να βρεθούμε μπροστά στο ξεκίνημα του αγώνα. Δυσκολευτήκαμε να κάνουμε τα ελαστικά να κρατήσουν. Στο τέλος η μάχη ήταν συναρπαστική αλλά χαίρομαι για τους βαθμούς που πήρα. Δεν ήταν τόσο αγχωτική η μάχη με τον Max. Βλέποντας τον ρυθμό που είχα, γελούσα με τον τρόπο που κάποιοι έπαιρναν τις στροφές. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Είδα τον Max να έρχεται και φρέναρε μετά από εμένα. Χώθηκε από την εσωτερική και εγώ έμεινα στη θέση μου. Ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. Συγχαρητήρια στον Oscar. Κάνει φανταστική δουλειά, από τότε που ήρθε εδώ. Ήταν θέμα χρόνου να κάνει την πρώτη του νίκη. Ήταν μία σπουδαία μέρα για εκείνον. Χαίρομαι για τον ίδιο και την οικογένειά του».