NASCAR Cup: Επιστροφή στη θρυλική πίστα της Ινδιανάπολης

×

Γιώργος Ανανίδας

Για πρώτη φορά μετά το 2020, το NASCAR Cup Series αγωνίζεται στην εμβληματική οβάλ αγωνιστική διαδρομή του Indianapolis Motor Speedway.

Nascar

Τα αυτοκίνητα 7ης γενιάς του NASCAR αναμένεται αυτή την Κυριακή (21/12) να βιώσουν για πρώτη φορά τι σημαίνει η οβάλ πίστα της Ινδιανάπολης. Η οποία εκτείνεται στα 2,5 μίλια και αποτελείται από τέσσερις μακριές ευθείες και τέσσερις τεχνικές στροφές.

Η επιστροφή του NASCAR στην Ινδιανάπολη σηματοδοτεί την 30η επέτειο του αγώνα Brickyard 400, με τον πρώτο το 1994, να έχει κατακτηθεί από τον Jeff Gordon.

Nascar

Πέρυσι, στη μορφή road course που είχε η πίστα και όχι στην οβάλ των 2,5 μιλίων που θα δούμε τώρα, ο Michael McDowell πήρε τη νίκη, κάτι που θα ψάξει και τώρα, αφού ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει τη θέση του στα playoff.

Πέντε αγώνες απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας στη regular season του Cup Series, με μόλις τέσσερα «εισιτήρια» να είναι διαθέσιμα ενόψει του Σεπτέμβρη που ξεκινούν τα playoff.

Το NASCAR είχε και σημαντικές ανακοινώσεις το τελευταίο διάστημα. Η Stewart-Haas Racing ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Chase Briscoe και εκείνος με τη σειρά του θα πάρει το αυτοκίνητο και τον ρόλο του οσονούπω «συνταξιούχου» Martin Truex.

Nascar

Έχοντας περάσει χρόνια στην ομάδα, με μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο, ο Briscoe χαίρεται που θα τρέξει άλλη μία φορά με τη Stewart-Haas στο οβάλ σιρκουί της Ινδιανάπολις και ευελπιστεί να το συνδυάσει με νίκη.

Τόσο ο Briscoe, όσο και ο McDowell οδηγούν για τη Ford. Οι τελευταίοι τρεις αγώνες που διεξήχθησαν στο Indianapolis Motor Speed Way είδαν μόνο Ford να παίρνουν την καρό σημαία. Το ερώτημα είναι εάν αυτό το σερί θα συνεχιστεί για τον Αμερικανό κατασκευαστή, τώρα στην επιστροφή της πίστας στο καλεντάρι.

Οι απαντήσεις θα δοθούν αυτή την Κυριακή (21/12) στις 21:30, μέσω της ζωντανής μετάδοσης του ΑΝΤ1+.