GP Ουγγαρίας: 1-2 για τη McLaren στο FP3 πριν τη «μάχη» των κατατακτήριων

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Lando Norris και στο FP3 του Hungaroring, με τον Oscar Piastri να «κλειδώνει» το 1-2 για τη McLaren. Πίσω τους παρατάχθηκε ο Max Verstappen.

Lando Norris

Η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην Ουγγαρία ξεκίνησε με συννεφιά και σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες γόμες.

Στην πίστα επικρατούσε ησυχία για τα πρώτα 20 λεπτά και μόνο οι δύο Red Bull είχαν επιχειρήσει να κάνουν μερικά γρήγορα περάσματα με τη σκληρή γόμα, φέρνοντας τον Max Verstappen στην κορυφή.

Η συνέχεια είδε τη μαλακή γόμα να πρωταγωνιστεί και τότε οι Mercedes, McLaren και Ferrari άρχισαν να «δίνουν» τον ρυθμό. Ο George Russell ήταν εκείνος που ανέβηκε στην κορυφή, με χρόνο 1:16.826. Πίσω του, παρατάχθηκαν οι Lando Norris και Oscar Piastri, αλλά και οι δύο Ferrari.

Οι δύο VCARB επίσης έδωσαν «σημεία ζωής» με τους Ricciardo και Tsunoda να ανεβαίνουν μέχρι το 6-7. Στο μεταξύ, Verstappen και Perez δεν είχαν σημειώσει περαιτέρω γρήγορα περάσματα με άλλη γόμα εκτός από τη σκληρή.

Σχεδόν 15 λεπτά πριν το τέλος, οι δύο McLaren έκαναν το 1-2 με τον Norris να προηγείται του Piastri. Τότε ήταν που ο Ολλανδός πρωταθλητής έκανε την είσοδό του στο Hungaroring με ένα σετ μαλακής γόμας, χωρίς όμως να μπορέσει να κοντράρει τα δύο πορτοκαλί μονοθέσια.

Τα μπλοκαρίσματα ήταν πολλά, υποδεικνύοντας ότι οι οδηγοί δυσκολεύονταν να φέρουν τα ελαστικά στο κατάλληλο «παράθυρο» λειτουργίας. Θύμα ενός τετακέ έπεσε και ο Lewis Hamilton, λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας.

Στο μεταξύ, Ricciardo, Albon, Hulkenberg και Tsunoda κατάφεραν να βρουν τον απαραίτητο χρόνο για να βρεθούν στην κορυφαία δεκάδα, δείχνοντας επίσης ότι οι ομάδες βρίσκονταν σε διαφορετικά προγράμματα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Norris, Piastri, Verstappen, Russell, Sainz, Ricciardo, Albon, Hulkenberg, Tsunoda, Hamilton, Leclerc, Bottas, Perez, Alonso, Stroll, Sargeant, Zhou, Gasly, Magnussen, Ocon.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Ουγγαρίας - FP3