GP Ουγγαρίας: Κορυφή για Norris στο FP2 – Μεγάλη σύγκρουση για τον Leclerc

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Lando Norris στο FP2 της Ουγγαρίας, με τους Max Verstappen και Carlos Sainz να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα στο θερμότατο Hungaroring.

Lando Norris

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ξεκίνησε με λιγότερη ζέστη και ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες στην άσφαλτο, ενώ η μέση γόμα είχε αρχικά την τιμητική της.

Με τα πρώτα γρήγορα περάσματα, ο Sergio Perez ήταν εκείνος που ανέβηκε στην κορυφή, με 1:18.568. Βλέποντας το «φράγμα» του 1:19 να «σπάει» αμέσως, σίγουρα οι ισορροπίες μπορούσαν εύκολα να ανατραπούν.

Μόλις 17 λεπτά από την έναρξη της διαδικασίας, ο Charles Leclerc έχασε τελείως την κορυφή της στροφής 4 και πέρασε με μεγάλη ταχύτητα πάνω από τα κερμπ της στροφής 5, χάνοντας τον έλεγχο. Ο Μονεγάσκος έγινε απλώς επιβάτης της SF-24 και συγκρούστηκε με τις μπαριέρες και η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών έληξε πρόωρα για εκείνον.

Μία κόκκινα σημαία διέκοψε τη δράση στην πίστα και το «πράσινο φως» δόθηκε μετά από σχεδόν 15 λεπτά. Τότε, οι Mercedes, McLaren, Ferrari και Red Bull Racing έδειξαν ότι είχαν τον ρυθμό για να διεκδικήσουν την κορυφή.

Ο Lando Norris πήρε τότε την πρωτοπορία «πέφτοντας» κάτω από 1:18, με χρόνο 1:17.788. Πίσω του παρατάχθηκε ο Max Verstappen, όμως η διαφορά τους βρισκόταν στα 2,5 δέκατα. Ο Carlos Sainz ήταν ο οδηγός που συμπλήρωνε την κορυφαία τριάδα.

Η δράση στην πίστα κατευνάστηκε για λίγο, με τους οδηγούς να ολοκληρώνουν γύρους σε ρυθμό αγώνα και χωρίς να βελτιώνουν τους χρόνους τους, καθώς ο ήλιος έδυε πάνω από την πίστα του Hungaroring.

Και πράγματι οι ισορροπίες δεν άλλαξαν ώσπου να πέσει η καρό σημαία, με την κατάταξη να παραμένει ίδια για τα τελευταία 20 λεπτά και να διαμορφώνεται ως εξής: Norris, Verstappen, Sainz, Perez, Russell, Magnussen, Hamilton, Ricciardo, Albon, Alonso, Bottas, Sargeant, Piastri, Ocon, Hulkenberg, Gasly, Stroll, Leclerc, Tsunoda και Zhou.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Ουγγαρίας - FP2