GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Sainz στο FP1, με τη Ferrari στο 1-3

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Carlos Sainz στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην Ουγγαρία, με τους Max Verstappen και Charles Leclerc να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Carlos Sainz

Ομαλά κύλησε το FP1 στο Hungaroring, που είδε τους οδηγούς να χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες γόμες από την γκάμα της Pirelli. Με την έναρξη της διαδικασίας, οι περισσότεροι επέλεξαν τη μέση γόμα, με τη σκληρή να είναι η δεύτερη επικρατέστερη.

Ο Max Verstappen έκανε αμέσως έναν γρήγορο γύρο με τη μαλακή, ανεβαίνοντας στην κορυφή με 1:20.715. Στη συνέχεια, Mercedes και McLaren έδωσαν σημεία ζωής με τη μέση γόμα, μένοντας παρόλα αυτά πίσω από τον Ολλανδό.

Παράπονα υπήρχαν στα γκαράζ της Kick Sauber και της Aston Martin για αποκολλημένα κομμάτια, αστάθειες, έλλειψη ταχύτητας. Έτσι, έμειναν με την ελπίδα ότι θα συλλεχθούν τα απαραίτητα δεδομένα για να υπάρξει βελτίωση στις επόμενες περιόδους ελεύθερων δοκιμών.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 30λεπτο, ο Alex Albon έβαλε τα μαλακά ελαστικά και πήρε την πρωτοπορία, ενώ και οι υπόλοιποι οδηγοί ακολούθησαν σιγά σιγά το παράδειγμά του.

Στο τέλος του πρώτου μισάωρου οι Albon, Verstappen, Piastri, Russell, Sainz, Norris, Magnussen, Bearman, Bottas και Ricciardo αποτελούσαν την κορυφαία δεκάδα. Ο Oliver Bearman αντικατέστησε για τη συγκεκριμένη περίοδο τον Nico Hulkenberg.

Αμέσως μετά, οι δύο Mercedes έκαναν προς ώρας το 1-2, με τον Russell να προηγείται του Hamilton. Όταν, όμως, οι δύο Ferrari έκαναν την είσοδό τους με τη μαλακή, ανέβηκαν εκείνες στην κορυφή.

Ο Carlos Sainz ήταν εκείνος που έσπασε το «φράγμα» του 1:19, σημειώνοντας γύρο με 1:18.713. Την ίδια ώρα, ο teammate του, ο Charles Leclerc βρισκόταν πίσω του κατά 3 δέκατα του δευτερολέπτου.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο Max Verstappen κατάφερε να «χωρίσει» τα δύο κόκκινα μονοθέσια, ανεβαίνοντας μέχρι τη 2η θέση, με διαφορά 22 χιλιοστών από τον Leclerc στην 3η θέση.

Έκπληξη για τον Zhou Guanyu που «αναρριχήθηκε» μέχρι την 5η θέση, ενώ ο Lance Stroll έφτασε μέχρι την 9η, έχοντας εξασφαλίσει και τον ταχύτερο πρώτο τομέα της πίστας. Από την άλλη, ο Sergio Perez δεν μπόρεσε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο από την 11η θέση, σε ένα τριήμερο που ο ίδιος αποκαλεί «κρίσιμο» για το μέλλον του στην ομάδα.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής; Sainz, Verstappen, Leclerc, Russell, Zhou, Norris, Piastri, Tsunoda, Stroll, Hamilton, Perez, Ricciardo, Alonso, Albon, Bottas, Sargeant, Gasly, Ocon, Magnussen, Bearman.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Ουγγαρίας - Practice 1