Η Formula 1 στη γη των Μαγυάρων!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η Formula 1 επιστρέφει, κι αυτήν τη φορά ο «παλμός» θα χτυπήσει από την Ουγγαρία και το θρυλικό Hungaroring, για τον αγώνα νούμερο 39 στη χώρα των Μαγυάρων.

HUNGARORING THURSDAY

Η πίστα αποτελείται από 4.381 μέτρα, 14 στροφές και 2 ζώνες DRS. Έτσι, οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 70 γύρους στον αγώνα της Κυριακής, εν μέσω μίας συναρπαστικής σεζόν που μετράει ήδη 6 διαφορετικούς νικητές.

Η Mercedes φτάνει επί ουγγρικού εδάφους έχοντας κερδίσει τους τελευταίους δύο αγώνες φέτος κι έχοντας στέψει νικητές και τους δύο οδηγούς της. Ο Lewis Hamilton ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στην Αυστρία ο George Russell ήταν εκείνος που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού σε έναν άκρως χαοτικό αγώνα.

HUNGARORING THURSDAY

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είναι και ο… βασιλιάς του Hungaroring, αφού έχει κερδίσει εκεί 8 φορές, περισσότερες από κάθε άλλον οδηγό. Αντίστοιχο ρεκόρ κατέχει και στα βάθρα (11) και στις pole positions (9). Στις ομάδες, η McLaren είναι πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, με 11 νίκες, όμως η Mercedes είναι εκείνη που έχει τις περισσότερες pole positions, με 9 στο σύνολο.

HUNGARORING THURSDAY

Ο Max Verstappen –παρά τις αλλεπάλληλες «ήττες»– παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος και την ερχόμενη Κυριακή θα γιορτάσει την 175η εκκίνησή του ως οδηγός της Red Bull Racing. Ο Ολλανδός έχει κερδίσει τους τελευταίους δύο αγώνες της Ουγγαρίας, το 2022 και το 2023.

HUNGARORING THURSDAY

Το Hungaroring, επίσης, έχει γίνει μάρτυρας της πρώτης νίκης του Fernando Alonso, το 2003. Την ίδια ώρα, ο George Russell πήρε εκεί την πρώτη (εκ των τριών συνολικά) pole position της καριέρας του, το 2022.

HUNGARORING THURSDAY

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Charles Leclerc κινδυνεύει να χάσει την 3η θέση από τον teammate του, τον Carlos Sainz, ενώ Oscar Piastri και Sergio Perez δίνουν τη δική τους μάχη για την 5η. Σίγουρα ο Μεξικανός δεν αποδίδει τα μέγιστα, με τις φήμες να έρχονται και να φεύγουν σχετικά με την παραμονή του (ή όχι) στη Red Bull. Ένας βαθμός χωρίζει τους δύο οδηγούς της Mercedes, με τον Russell να προηγείται του Hamilton.

HUNGARORING THURSDAY

Στους κατασκευαστές, Ferrari και McLaren «κλείνουν» τη διαφορά από τη Red Bull Racing. Ωστόσο, η ιταλική ομάδα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στην άμυνά της προς τη McLaren που καραδοκεί με 7 βαθμούς διαφορά, παρά στην επίθεσή της προς την αυστριακή ομάδα. Η Haas, με τη βοήθεια του Nico Hulkenberg, έχει καταφέρει να «αναρριχηθεί» μέχρι την 7η θέση και να βρεθεί σε… απόσταση βολής από τη VCARB, με τη μεταξύ τους διαφορά να έγκειται στους 4 μόλις βαθμούς.

HUNGARORING THURSDAY

Όλα αυτά σε μία σεζόν που «φλέγεται» και με τον ανταγωνισμό να «βράζει». Ποιος θα στεφθεί νικητής στο Hungaroring;

Η απάντηση θα δοθεί το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο, μέσω ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.