Η Haas με μονάδες ισχύος της Ferrari μέχρι το 2028

×

Η Haas επιβεβαίωσε την επέκταση της τεχνικής συνεργασίας της με τη Ferrari έως το 2028. Αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική ομάδα θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της ιταλικής εταιρείας και στη νέα «εποχή» της Formula 1 με τους καινούριους κανονισμούς για τους κινητήρες, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ το 2026.

Haas

Η συνεργασία της Haas με τη Ferrari χρονολογείται από το ντεμπούτο της αμερικανικής ομάδας στη Formula 1 το 2016, με τα δύο μέρη να μετρούν από τότε 178 Grand Prix μαζί. Υπενθυμίζεται ότι η νέα μονάδα ισχύος της Formula 1 για το 2026 θα δει τον τρέχοντα 1,6 λίτρων V6 υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό κινητήρα εσωτερικής καύσης να συμπληρώνεται από αυξημένη ηλεκτρική ισχύ και πλήρως βιώσιμα καύσιμα.

Η Haas κατέκτησε την πέμπτη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών το 2018, η οποία είναι η καλύτερη στην ιστορία της στη Formula 1, ενώ αυτή τη στιγμή είναι έβδομη στο εφετινό πρωτάθλημα, στο οποίο έχουν διεξαχθεί τα 12 από τα 24 Grand Prix της σεζόν. Πρόσφατα η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Oliver Bearman θα είναι ο πρώτος οδηγός αγώνων της για το 2025, με τον Niko Hulkenberg να αποχωρεί για τη Sauber και το μέλλον του Kevin Magnussen στη Haas να μην έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.