Wolff για Mercedes: «Δεν πρέπει να παρασυρθούμε»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Αναμφίβολα, είναι η πρωταγωνίστρια των τελευταίων Grand Prix. Η Mercedes, με Russell και Hamilton σε Αυστρία και Μεγάλη Βρετανία αντίστοιχα, μετρά δύο στις δύο νίκες και οι άνθρωποί της έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται και να είναι ικανοποιημένοι. 

Toto Wolff

Συνεπώς, ο Toto Wolff δεν είχε κανένα λόγο να κρύψει τη χαρά του και να προσδοκά ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση: «Μέχρι πριν από πέντε αγώνες, δεν ήμασταν καν υποψήφιοι για βάθρο και μετά έγινε ένα «κλικ» και μας εκτόξευσε. Ξαφνικά η ανάπτυξή μας έγινε όπως παλιά. Βρίσκουμε επιδόσεις, τις βάζουμε στο μονοθέσιο και αυτό μεταφράζεται σε ταχύτερο γύρο. Δεν πρέπει ωστόσο να παρασυρθούμε. Δεν πιστεύαμε ότι στο Σίλβερστον θα είχαμε τόσο μεγάλη πρόοδο με τον Lewis. Το περιμέναμε, είτε στην Ουγγαρία, είτε στο Βέλγιο. Συμπερασματικά μιλώντας, αυτό που κάνουμε είναι σωστό».

Ο 52χρονος Αυστριακός εξήγησε, τι είναι αυτό το «κλικ», που έκανε την ομάδα ξανά ανταγωνιστική: «Ο τρόπος που ισορροπούμε το μονοθέσιο και το έχουμε φέρει σε ένα καλύτερο σημείο, κάνει τη διαφορά. Αυτό είναι το βασικό. Δεν δημιουργήσαμε ξαφνικά στο Μονακό, μία θαυματουργή μπροστινή πτέρυγα. Πετύχαμε ισορροπία και αυτό φαίνεται στους τελευταίους αγώνες. Στην Αυστρία ακόμη και πριν την σύγκρουση (Verstappen-Norris), ήμασταν κοντά. Σε μία πίστα πάντα δύσκολη για μας. Αυτό μας όπλισε με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

Πάντως ο Wolff έχει να λέει, και για την εξαιρετική δουλειά του James Allison, στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Μια δουλειά που τώρα τελευταία αποδίδει «καρπούς».