NASCAR Cup: Με τύχη και σταθερότητα, ο Blaney νίκησε στα βουνά Pocono

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Ryan Blaney πανηγύρισε στο Pocono Raceway για πρώτη φορά μετά την παρθενική του νίκη στο NASCAR Cup Series το 2017.

Nascar Cup

Ο οδηγός της Penske σημείωσε στην περίφημη «The Tricky Triangle» τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν και 12η καριέρας, επικρατώντας απέναντι στον πολυνίκη της πίστας Denny Hamlin και στον φορμαρισμένο Alex Bowman.

Έχοντας πραγματοποιήσει το τελευταίο του pit-stop σε ένα από τα τρία caution του τελικού Stage και συγκεκριμένα στον γύρο 117, ο πρωταθλητής του 2023 ήταν οριακά στα καύσιμα που θα τον έφταναν στον τερματισμό.

Nascar Cup

Για καλή του τύχη, τα ατυχήματα και τα αντίστοιχα caution ήταν πολλά, γεγονός που τον βοήθησε να διαχειριστεί πολύ πιο εύκολα το καύσιμό του.

Από εκεί και έπειτα, ο ρυθμός του Blaney ήταν σταθερά καλός, φτάνοντας έτσι σχετικά άνετα μέχρι τον τερματισμό. Σημείωση, ότι νωρίτερα στον αγώνα, είχε πάρει την πρωτοπορία χάριν μίας ποινής που έπρεπε να εκτίσει ο Larson.

Nascar Cup

Με τους Hamlin και Bowmnan να τερματίζουν στο βάθρο, οι William Byron και Joey Logano έκλεισαν την πρώτη πεντάδα, ενώ το Top-10 συμπληρώθηκε από τους Tyler Reddick, Brad Keselowski, Martin Truex, Chase Elliot και Bubba Wallace.

Αναφορικά με τα Stage, ο Truex κέρδισε το πρώτο, καθώς δεν μπήκε στα πιτ λίγους γύρους πριν το τέλος, εν αντιθέσει με τον ανταγωνισμό.

Στο δεύτερο, η ιστορία ήταν παρόμοια, αφού αρκετοί μπήκαν στους τελευταίους γύρους της διαδικασίας. Ο Hamlin, όμως, έμεινε στην πίστα και αφάνισε τον ανταγωνισμό με πάνω από 5 δευτερόλεπτα διαφοράς.

Nascar Cup

Ο αγώνας είχε διψήφιο αριθμό εγκαταλείψεων, με πιο τρανταχτές εκείνες των Ross Chastain, Kyle Busch και Ty Gibbs.

Ο επόμενος αγώνας του NASCAR Cup Series διεξάγεται στην περίφημη πίστα της Ιντιανάπολις, την ερχόμενη Κυριακή (21/7).

Nascar Cup