NASCAR Cup: Στα βούνα Pocono και τη γραφική τους αγωνιστική διαδρομή

×

Γιώργος Ανανίδας

Το NASCAR Cup Series μεταφέρεται στη βορειοανατολική Πενσιλβάνια και τα βουνά Pocono για 400 μίλια αγώνα στο «Tricky Triangle».

NASCAR Cup

Μετά τον συναρπαστικό αγώνα στους δρόμους του Σικάγο, το NASCAR ανηφορίζει προς τα βουνά Pocono σε μία από τις πιο εμβληματικές πίστες στο καλεντάρι.

Το Pocono Raceway απλώνεται στα 2,5 μίλια και κατηγοριοποιείται ως μία πίστα super speedway. Γνωστή και ως «Tricky Triangle», διαθέτει την μεγαλύτερη εμπρός ευθεία στο καλεντάρι του NASCAR και αποτελείται από τρεις κεκλιμένες στροφές, κάθε μία πιο απαιτητική από την προηγούμενη, με κλίσεις από 6 έως 14 μοίρες.

Έξι ευκαιρίες έχουν απομείνει στους οδηγούς που ακόμα ψάχνουν τη νίκη που θα τους βάλει δεδομένα στα playoff από τον Σεπτέμβρη.

NASCAR Cup

Μετά τη νίκη του Alex Bowman στο Σικάγο, τέσσερις θέσεις απομένουν για να κλείσει η τελική 16άδα. Συνεπώς, έχουμε μπροστά μας περισσότερους αγώνες για το κλείσιμο της regular season, παρά διαθέσιμα «εισιτήρια».

Μερικοί από εκείνους που «καίγονται» να αποκτήσουν το περίφημο αυτοκολλητάκι του νικητή στο αυτοκίνητό τους, έχουν κερδίσει στο παρελθόν στο Pocono Raceway και είναι οι Martin Truex, Kyle Busch και Chris Buescher. Ο τελευταίος μάλιστα, σε αυτά τα βουνά πήρε την πρώτη του νίκη στο NASCAR Cup, το 2016.

Βάσει βαθμολογίας της regular season πάντως, αυτοί που προκρίνονται αυτή τη στιγμή στα playoff είναι οι Truex, Gibbs, Chastain και Buescher.

NASCAR Cup

Ο αγώνας The Great American Getaway 400 αρχίζει την Κυριακή (14/7) στις 21:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.