Fernando Alonso: Επιστροφή στην «κανονικότητα» για την Aston Martin

×

Μαρία Ανδρεάδη

Δεν είναι μυστικό ότι η Aston Martin αντιμετωπίζει μία δύσκολη χρονιά, με τη βρετανική ομάδα να μην αποδίδει με τον τρόπο που θα ήθελε. Το 2023, ο Fernando Alonso είχε κερδίσει 8 βάθρα και η ομάδα τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ύστερα από κόντρα με τη McLaren. Φέτος βρίσκεται ξανά στην 5η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, με… απόσταση ασφαλείας από την VCARB πίσω της και χωρίς κανένα βάθρο προς ώρας.

Fernando Alonso

Στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο, οι Lance Stroll και Fernando Alonso εξασφάλισαν το 7-8 και 10 συνολικά βαθμούς στον εντός έδρας αγώνα για την ομάδα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανακούφιση στον Ισπανό πρωταθλητή, που έκανε λόγο για… κανονικότητα.

FERNANDO ALONSO

«Ήταν πολύ καλό, αισθανόμαστε σαν να επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ήμασταν η 5η ή 6η ταχύτερη ομάδα,» δήλωσε. «Ο Nico [Hulkenberg] ήταν πολύ γρήγορος όλο το τριήμερο, αλλά μπορέσαμε να παλέψουμε για βαθμούς.»

«Έχουμε βελτιωθεί,» ισχυρίστηκε. «Μετά την Αυστρία ανασυγκροτηθήκαμε και καταλάβαμε ότι κάποιες κατευθύνσεις ίσως να μην ήταν οι σωστές. Όπως είπα, είμαι χαρούμενος που επιστρέψαμε στους βαθμούς και που αισθανθήκαμε πιο ανταγωνιστικοί.»