Το ρίσκο που δεν «βγήκε» στην Ferrari

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Το Βρετανικό Grand Prix ήταν μία δοκιμασία για την Ferrari, με τον Carlos Sainz να τερματίζει στην 5η θέση και τον Charles Leclerc στην 14η. Στην «σκακιέρα» της τακτικής, η Scuderia δεν βρήκε απαντήσεις και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά.

Charles Leclerc

Ο Leclerc ήταν εμφανώς απογοητευμένος μετά τον αγώνα και δεν «κρύφτηκε», στις δηλώσεις που έκανε: «Είχα μία καλή εκκίνηση στο Σίλβερστον, αλλά δυστυχώς η συνέχεια δεν εξελίχθηκε, όπως περίμενα από την πλευρά μου. Πήγε στραβά όλο το τριήμερο και πρέπει να το μελετήσουμε και να βεβαιωθούμε, ότι μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε κάθε ευκαιρία μας στο μέλλον». Ο Μονεγάσκος αναφέρθηκε και στο θέμα των ελαστικών, που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, στο τελικό αποτέλεσμα: «Η βροχή αυξανόταν μετά τον 15ο γύρο και πιστεύοντας πως θα γίνει πιο δυνατή, μπήκαμε στα pit για να βάλουμε τα ενδιάμεσα. Ήταν μία επιθετική επιλογή, αλλά φαινόταν πως άξιζε τον κόπο. Δυστυχώς έβρεξε τόσο δυνατά, που τα ελαστικά είχαν φθαρεί και θα έπρεπε να μπούμε εκ νέου στα pit, για να αλλαχθούν ξανά».

Στενοχωρημένος από την έκβαση του αγώνα, εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της ομάδας Fred Vasseur: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για μας. Ο Carlos πέτυχε το καλύτερο που μπορούσε, ενώ πήρε τον βαθμό και για τον ταχύτερο γύρο. Πάντως μάθαμε πολλά για το μονοθέσιό μας. Τώρα πρέπει να βασιστούμε σε αυτά και να τα εφαρμόσουμε στη συνέχεια». Όσον αφορά στον Leclerc, o 56χρονος Γάλλος ήταν κατηγορηματικός: «Ρισκάραμε μαζί του, αλλά η στρατηγική μας δεν απέδωσε καρπούς. Όταν οι Mercedes βγήκαν εκτός πίστας, στη στροφή 1 λόγω της βροχής, είπαμε να φέρουμε τον Charles στα pit για ενδιάμεσα, μήπως και ανεβούμε στην κατάταξη. Δεν απέδωσε και μάλλον μας κόστισε και την 6η θέση. Όλοι στην ομάδα ανυπομονούμε, για να έχουμε καλά αποτελέσματα».