Στην Αston Martin ο Εnrico Cardile

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Το «δούναι και λαβείν» είναι κάτι απόλυτα συνηθισμένο στον χώρο των σπορ, συνεπώς και στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, μία ακόμη «μετακίνηση» προσετέθη, στην προσπάθεια των ομάδων να εμφανιστούν με ενισχυμένη δυναμική, για το 2025.

Aston Martin

Ο τεχνικός διευθυντής πλαισίου της Ferrari, Enrico Cardile, αποχωρεί από την ομάδα, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες πολύτιμων υπηρεσιών σε αυτή. Κι αν ο Fred Vasseur λίγο μετά τη λήξη του Βρετανικού Grand Prix έκανε τον ανήξερο, λέγοντας ότι «δεν είναι αυτό το θέμα μας απόψε», η Scuderia με επίσημη ανακοίνωση, έβαζε τους «τίτλους τέλους» στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Όσο για το επόμενο βήμα του καταξιωμένου στο χώρο του Cardile; Το νέο του εγχείρημα θα ακούει στο όνομα Aston Martin. H ομάδα του Σίλβερστον κάνει σοβαρές προσπάθειες να ανακάμψει στο grid της Formula 1 και ο 49χρονος Ιταλός αποτελεί μια καθόλα αξιόπιστη επιλογή. «Είχα μία μοναδική ευκαιρία να είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού. Είναι μία προσωπική και επαγγελματική πρόκληση και ανυπομονώ να συνεργαστώ, για να φέρω επιτυχίες σε αυτό το εμβληματικό brand», ήταν οι πρώτες του δηλώσεις.

Τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στην Aston Martin αναλαμβάνει τον Οκτώβριο ο Andy Cowell, σε μία ακόμη απόπειρα αναβάθμισης. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες προσέγγισης του θρύλου του σχεδιασμού Adrian Newey, που φεύγει από την Red Bull Racing τον Μάρτιο του επόμενου έτους.