Hamilton: «Ακόμη κλαίω για τη νίκη...»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Πανευτυχής ήταν ο Lewis Hamilton για την πρώτη του νίκη μετά από 945 μέρες. Εμφανώς συγκινημένος τόνισε: «Ακόμη κλαίω. Είχα να νικήσω από το 2021, αλλά ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Πάλευα, προσπαθούσα να αλλάξω τα πράγματα, να έχω ανοικτό μυαλό και να δουλεύω με αυτή την σπουδαία ομάδα. Κέρδισα εδώ στο Βρετανικό Grand Prix και αυτό σήμαινε πολλά για εκείνους και για μένα. Κάναμε σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά στην Mercedes, όλους τους συνεργάτες και αυτό το σπουδαίο κοινό. Σας έβλεπα όλους κάθε γύρο που περνούσα, όταν σηκωνόσασταν. Όταν είσαι γεννημένος νικητής, είναι δύσκολο να μένεις πίσω. Όταν πέφτεις, το σημαντικό είναι να σηκώνεσαι. Υπήρχαν στιγμές μετά το 2021, που ένιωθα πως δεν ήμουν αρκετός και πως δεν θα επέστρεφα στην κορυφή. Όμως το σημαντικό είναι οι άνθρωποι που είχα κοντά μου. Η ομάδα μου προσπάθησε πολύ και το ίδιο έκανα κι εγώ. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ όλους».

Lewis Hamilton

Ο Max Verstappen πήρε την 2η θέση και εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά τον αγώνα: «Δεν είχαμε ρυθμό σήμερα. Ξεκινήσαμε από χαμηλά και σε κάποιο σημείο, νόμιζα ότι θα τερματίσω 5ος ή 6ος. Δεν φαινόταν ότι θα πάω καλά. Όταν η ομάδα αποφάσισε να μου βάλει τη σκληρή γόμα, αυτό έκανε την διαφορά και για αυτό τερμάτισα 2ος. Θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα τα πράγματα, αλλά κάναμε τις σωστές επιλογές και τερματίσαμε σε αυτή τη θέση. Όταν άρχισε να βρέχει για πρώτη φορά, δεν ήθελα να πάρω ρίσκο. Είδα ότι κάποιοι επιτίθενται, αλλά εγώ ήθελα να διατηρηθώ στην πίστα. Ήταν προφανές ότι έπρεπε να βάλω τα ενδιάμεσα και να τα κρατήσω. Όταν βγήκε ο ήλιος, είπα ότι θα στεγνώσει η πίστα. Ήμουν τυχερός που πήγαν όλα καλά και έκανα τις σωστές επιλογές».

Max Verstappen

Στο βάθρο των νικητών ως 3ος ανέβηκε και ο Lando Norris. Λίγο μετά τον αγώνα δήλωσε, εμφανώς δυσαρεστημένος: «Συγχαρητήρια στον Lewis. Πήρε την σωστή απόφαση, την κρίσιμη στιγμή. Ήταν δύσκολος και απολαυστικός αγώνας. Όμως τα ελαστικά, οι δύσκολες συνθήκες και το ρίσκο, δυσκολεύουν τα πράγματα. Χάσαμε μία ευκαιρία σήμερα. Δεν ξέρω αν κάναμε την δουλειά που έπρεπε να κάνουμε, αλλά είμαστε στο βάθρο. Δεν πήρα τις σωστές αποφάσεις και για αυτό τα βάζω με τον εαυτό μου. Μισώ τον εαυτό μου, που δεν έκανα αρκετά καλή δουλειά. Σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος και υπάρχουν θετικά στοιχεία στην πορεία μας. Αλλά ειδικά εδώ, ήθελα όλα να πάνε τέλεια. Θα επιστρέψω του χρόνου δριμύτερος και ελπίζω να πάρω τη νίκη».

Lando Norris - Max Verstappen