NASCAR Cup: Τέλος το αρνητικό σερί του Bowman, νικητής στο Σικάγο

×

Ο Alex Bowman πανηγύρισε στο Chicago Street Course και έβαλε τέλος στην ξηρασία 80 αγώνων χωρίς νίκη.

NASCAR Cup

Η σχεδόν δίωρη καθυστέρηση στο δεύτερο Stage λόγω βροχής ανάγκασε τη διοργανώτρια αρχή να μειώσει τη διάρκεια του αγώνα, διότι νύχτωνε. Κανονικά, ήταν να ολοκληρωθούν 75 γύροι αγώνα, αλλά προτιμήθηκε η αντίστροφη μέτρηση.

Ενόψει του τελικού Stage, ο Bowman και μερικοί ακόμα επέλεξαν να μη μπουν στα πιτ και έμειναν με βρόχινα ελαστικά.

NASCAR Cup

Στη μάχη του με τον Joey Hand, ο Bowman βγήκε νικητής, λίγο πριν βγει το caution λόγω της πρόσκρουσης του Josh Berry στα ελαστικά.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στον 54ο γύρο και μόλις τέσσερα λεπτά είχαν απομείνει για την καρό σημαία. Ο οδηγός της Hendrick έφυγε αστραπιαία στην επανεκκίνηση και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον «σίφουνα» Tyler Reddick, παίρνοντας την καρό σημαία για πρώτα φορά μετά από το Λας Βέγκας τον Μάρτιο του 2022.

NASCAR Cup

Πλέον και οι τέσσερις οδηγοί της Hendrick Motorsports έχουν από τουλάχιστον μία νίκη, που σημαίνει ότι όλοι θα είναι στα playoff.

Ο Ty Gibbs ακολούθησε στην 3η θέση, με τους Joey Hand (τρίτη φετινή εκκίνηση) και Michael McDowell να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ενώ στο Top-10 βρέθηκαν κατά σειρά οι Ricky Stenhouse Jr., Todd Gilliland, William Byron, Kyle Busch και Ryan Blaney.

Από εγκαταλείψεις, ο περσινός νικητής, Shane van Gisbergen βγήκε εκτός στον 25ο γύρο, ενώ στον 34ο, ο poleman, Kyle Larson είχε παρόμοια μοίρα.

NASCAR Cup

Ως προς τα Stage, ο van Gisbergen επικράτησε στη μάχη με τον Christopher Bell, για να κερδίσει το πρώτο. Το… ταλαίπωρο λόγω καθυστέρησης και βροχής δεύτερο κατακτήθηκε από τον Joey Hand που δεν είχε μπει για pit-stop πριν τη διακοπή.

Ο επόμενος αγώνας του NASCAR Cup Series λαμβάνει χώρα στο Pocono Raceway, την ερχόμενη Κυριακή (14/7) στις 21:30.