NASCAR Cup: 165 μίλια αγώνα στους δρόμους του Σικάγο

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο 21ος γύρος του NASCAR Cup Series περνάει από τους δρόμους της πόλης του Σικάγο, όπου οι οδηγοί θα καλύψουν 75 γύρους και 165 μίλια απόστασης.

Nascar

Ο αγώνας Grant Park 165 είναι προ των πυλών και θα λάβει χώρα στο Σικάγο. Το NASCAR έτρεξε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε σιρκουί πόλης μόλις πέρυσι και το 2024 θα συνεχίσει να γράφει ιστορία στους αγώνες δρόμου.

Nascar

Η αγωνιστική διαδρομή έχει μήκος 2,2 μίλια και αποτελείται από 12 στροφές, ενώ περνάει από διάφορα περίφημα σημεία της πόλης που βρίσκονται κοντά στο Grant Park.

Το 2023 στο Σικάγο, ο Christopher Bell ηγήθηκε του grid για 37 ολόκληρους γύρους, νικώντας τα δύο πρώτα Stage και χτίζοντας παράλληλα διαφορά σχεδόν 9 δευτερολέπτων.

Nascar

Ωστόσο, ο Shane van Gisbergen, στο ντεμπούτο του στο NASCAR και αφότου οι δρόμοι στέγνωσαν από τη βροχή, του έκλεψε τη δόξα και κατέκτησε τη νίκη.

Ο Bell πάντως, βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα αυτή την περίοδο, έχοντας πετύχει στο Νιου Χάμσαϊρ την τρίτη του νίκη στη σεζόν, ενώ στο Νάσβιλ κατέκτησε τα δύο πρώτα Stage.

Nascar

Ο Van Gisbergen θεωρείται με μικρή διαφορά το φαβορί έναντι των Larson και Bell. Ωστόσο, οδηγεί για διαφορετική ομάδα φέτος και τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Οι απαντήσεις στον δεύτερο αγώνα του NASCAR Cup Series στο σιρκουί πόλης του Σικάγο θα δοθούν την Κυριακή (7/7) στις 23:30, σε ζωντανή μετάδοση του ΑΝΤ1+.