GP Μ. Βρετανίας: Ταχύτερος όλων ο Russell στο βροχερό Σίλβερστον

×

Γιώργος Ανανίδας

Μόνο ενδιάμεσα ελαστικά χρησιμοποιήθηκαν στη βρεγμένη πίστα του του Σίλβερστον στο FP3, με τον George Russell να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο, ακολουθούμενος από τους συμπατριώτες του, Hamilton και Norris.

George Russell

Με τη βροχή να έχει επηρεάσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή του Σίλβερστον, η βρεγμένη πίστα ανάγκασε τους πάντες να ξεκινήσουν τις ελεύθερες δοκιμές με ενδιάμεσα ελαστικά.

Με 11 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και 91% υγρασία, η πρόσφυση και οι θερμοκρασίες ήταν ακατάλληλες, σε σημείο που μέχρι και ο Max Verstappen έκανε… πιρουέτα.

Περίπου 10 λεπτά μετά το ξεκίνημα, ο Gasly οδήγησε την A524 στην αμμοπαγίδα, λόγω προβλήματος στη μονάδα ισχύος, προκαλώντας κόκκινη σημαία και διακοπή. Ο Γάλλος θα χρησιμοποιήσει την πέμπτη του μονάδα ισχύος στη σεζόν, που μεταφράζεται σε 50 θέσεις ποινή στο grid, άρα την Κυριακή (7/7) θα εκκινήσει από το τέλος.

Η οποία ωστόσο δεν κράτησε πολύ και περίπου πέντε λεπτά μετά, οι δοκιμές συνεχίστηκαν κανονικά. Τα γλιστρήματα και τα λάθη φυσιολογικά συνεχίστηκαν από τους οδηγούς που πάλευαν για πρόσφυση.

Μετά από 10 λεπτά γεμάτα γύρους, η πίστα είχε αρχίσει να είναι πιο βατή. Το καλύτερο πάτημα σε εκείνο το σημείο το είχαν οι Hamilton και Leclerc.

Στο κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, στην κορυφή βρισκόταν ο Lewis Hamilton, λίγο πριν ο teammate του, George Russell περάσει από πάνω.

Οι οδηγοί συνέχισαν να βρίσκουν τα πατήματα και τον ρυθμό τους με τα ενδιάμεσα ελαστικά, σημειώνοντας πολλούς γύρους, καθώς η πίστα βελτιωνόταν συνεχώς.

Ωστόσο, κανείς δεν μπόρεσε να φτάσει την επίδοση του Russell στο 1:37,529, συνεπώς ο Βρετανός ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην κορυφή, με τους Hamilton και Norris να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.