GP Μ. Βρετανίας: Ξανά ταχύτερος όλων ο Norris, βροχή στο τέλος του FP2

×

Γιώργος Ανανίδας

Για δεύτερη συνεχή διαδικασία, ο Lando Norris σημείωσε την ταχύτερη επίδοση, με τον Piastri να τον ακολουθεί. Πρόωρο τέλος στη διαδικασία λόγω βροχής.

Lando Norris

Στο ξεκίνημα των ελεύθερων δοκιμών, η μέση γόμα κυριάρχησε στην πίστα, με μόνες εξαιρέσεις τους Bottas, Hulkenberg και Stroll που είχαν σκληρή.

Ο Verstappen σημείωσε την κορυφαία επίδοση μετά από μερικούς γύρους, θέτοντας τον ρυθμό και την κατέβασε μόλις έβαλε την μαλακή.

Αρκετά πριν κλείσει η πρώτη μισή ώρα, η συντριπτική πλειονότητα του grid πήγε στη C3 (μαλακή), ξεκινώντας προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών.

Με το πέρας μερικών γύρων, ο Oscar Piastri ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων. Στο κλείσιμο του πρώτου μισού της διαδικασίας, ο Norris πήρε την πρωτιά από τον teammate του, με τρία δέκατα διαφοράς.

Στο δεύτερο μισάωρο, η C2 ξεκίνησε σταδιακά να επιστρέφει, με την κατάταξη στην κορυφή να μην αλλάζει. Στο μεταξύ, υπήρχε ενημέρωση πως η βροχή πλησιάζει προς το τέλος του FP2.

Πράγματι, αφού 6 λεπτά πριν τη λήξη του χρόνου, η βροχή άρχισε να εντείνεται. Συνεπώς, οδηγοί και μονοθέσια κατευθύνθηκαν στα γκαράζ και το δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών έληξε πρόωρα, χωρίς φυσικά ο Norris να πέφτει από την κορυφή.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP2 στο Σίλβερστον:

FP2 GP Μ.Βρετανίας