Verstappen: «Ήταν ένα πολύ ατυχές συμβάν»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Ήταν το κεντρικό πρόσωπο και το βασικό θέμα συζήτησης, σε ένα ακόμη Grand Prix. Πλην όμως, αυτή τη φορά, ο Max Verstappen δεν σχολιάστηκε για μία ακόμη νίκη, δίπλα σε τόσες άλλες. Ίσα ίσα, η επαφή που είχε με τον Lando Norris και οδήγησε τον ίδιο στην 5η θέση και τον Βρετανό εκτός αγώνα, τον έβαλε στο «μάτι του κυκλώνα».

Max Verstappen

Ο Ολλανδός υπεραμύνθηκε της οδηγικής του συμπεριφοράς και δεν θεωρεί πως έκανε κάτι επιλήψιμο: «Κοιτάξτε να δείτε, τα δέκα δευτερόλεπτα ποινής που τιμωρήθηκα, είναι τραβηγμένη απόφαση στη φάση αυτή, κατά τη γνώμη μου. Δεν θεωρώ πως έκανα κάτι ιδιαίτερα επιθετικό, με την κίνησή μου αυτή. Όλο αυτό το σκηνικό, ήταν κάτι μη αναμενόμενο για μένα. Ήταν ένα πολύ ατυχές συμβάν».

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής κλήθηκε να απαντήσει και στις αιτιάσεις του Norris, που μιλώντας στο team radio τον κατηγόρησε πως κινούνταν υπό φρενάρισμα: «Για μένα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Φυσικά, αν το δεις εκτός πίστας και από ουδέτερη γωνία, έτσι δείχνουν τα πράγματα. Αλλά γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω, σε σενάρια τέτοιας μορφής. Εννοείται πως τον είδα να επιτίθεται και αμύνθηκα λίγο στην εσωτερική μου. Ακουμπήσαμε με τους πίσω τροχούς μας και αμφότεροι πήραμε κλατάρισμα».

Τέλος, ο 26χρονος οδηγός δεν θεωρεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα σταθεί αφορμή, για να διαρραγούν οι πολύ καλές σχέσεις που έχει με τον Norris: «Θα μιλήσουμε για αυτό αλλά όχι τώρα. Δεν είναι η σωστή στιγμή. Αλλά το ξέρετε, είμαστε οδηγοί αγώνων. Θα προχωρήσουμε όμως».