Wolff: «Θα κερδίσει αγώνα ο Hamilton»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Η αναπάντεχη νίκη του George Russell στην Αυστρία, έστω και με τον τρόπο που αυτή πραγματοποιήθηκε, ήταν ένας ακόμη «κρίκος» στην «αλυσίδα» των επιτυχημένων εμφανίσεων της Mercedes, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ότι και στον προηγούμενο αγώνα, αυτόν της Βαρκελώνης, Hamilton-Russell ήταν στο 3-4, με την αναβάθμιση των μονοθεσίων να αποδίδει καρπούς.

Toto Wolff

Συνεπώς, ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος. Ωστόσο, ο 52χρονος Αυστριακός επιθυμεί και κάτι ακόμη. Να δει τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton, να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, προτού αυτός αποχωρήσει με προορισμό την Ferrari. «Η αλήθεια είναι πως είχε ένα κακό σερί. Και για έναν οδηγό είναι άσχημο, αν έχει την αίσθηση, ότι δεν μπορεί να φθάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Πρέπει να κάνει το παν για να το ξεπεράσει. Δεν μπορεί ξαφνικά να ξέχασε, να οδηγεί με πειστικό τρόπο. Στην Καταλονία ήταν εξαιρετικός. Θα το ξεπεράσουμε μαζί και είμαι βέβαιος, πως θα κερδίσουμε κάποιον αγώνα φέτος».

Παράλληλα, ο Wolff αποκάλυψε πως νιώθει, βλέποντας την συνεργασία με έναν από τους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1, να βαδίζει προς το φινάλε της: «Η σχέση που είχα μαζί του, δεν ήταν μόνο επαγγελματική ήταν και φιλική. Όταν πέρυσι υπέγραψε συμβόλαιο με μας, ήξερα ότι μπορούσε να αποχωρήσει κάποια στιγμή. Για 12 χρόνια ζήσαμε τα πάντα. Η φιλία μου μαζί του δεν θα πάρει ποτέ διαζύγιο. Μπαίνω στη θέση του και καταλαβαίνω γιατί πάει στην Scuderia. Έψαχνε για κάτι πιο ανταγωνιστικό».

Μετά το Grand Prix της Αυστρίας, Russell και Hamilton βρίσκονται στην 7η και 8η θέση της βαθμολογία των οδηγών, με 111 και 85 βαθμούς αντίστοιχα.