Κοντά στην Alpine ο Carlos Sainz;

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο Carlos Sainz κινεί εδώ και μήνες τις διαπραγματεύσεις για μία θέση με προοπτικές στο grid ενόψει του 2025. Είναι κοινό μυστικό, πλέον, ότι ο Μαδριλένος αποτελεί εκείνο το… κομμάτι του παζλ που θα ξεκαθαρίσει τις θέσεις και των υπόλοιπων 19 οδηγών.

CARLOS SAINZ ALPINE

Ο Sainz σαφώς θα ήθελε μία θέση στη Mercedes ή στη Red Bull Racing, όμως ο «θόρυβος» γύρω από αυτές έχει κοπάσει προς ώρας. Οι Sauber και Williams είναι δύο από τις ομάδες που έχουν διεκδικήσει ανοιχτά τον Ισπανό, αν και τα τελευταία 24ωρα φημολογείται ότι η τελευταία απέσυρε την προσφορά της λόγω καθυστέρησης στην τελική απάντηση.

Έτσι, έρχεται στο προσκήνιο η Alpine. Η γαλλική ομάδα, που αποδέσμευσε τον Esteban Ocon ενόψει της επόμενης χρονιάς, αναζητά τον οδηγό που θα σταθεί δίπλα στον Pierre Gasly, υπό την επίβλεψη του Flavio Briatore.

CARLOS SAINZ ALPINE

Παρόλα αυτά, ο Sainz επιμένει ότι δε θα πάρει μία βιαστική απόφαση. «Θα είμαι ειλικρινής κι ευθύς με τις ομάδες, αλλά είναι μία πολύ σημαντική απόφαση για εμένα, οπότε θα πάρω όσο χρόνο χρειάζομαι,» είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να περιμένουν ή είναι ανυπόμονες, τότε δεν μπορώ να κάνω γι’ αυτό. Είναι το δικό μου μέλλον, η δική μου απόφαση και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται με όλους και θα δώσω στον εαυτό μου τον χρόνο που χρειάζομαι,» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα στην Alpine, ανοίγει συζήτηση για μία ενδεχόμενη συνεργασία στις υβριδικές μηχανές με τη Mercedes από το 2026 και ύστερα, στον απόηχο της άφιξης Briatore. Είναι άραγε αυτό το οποίο βοηθά τον Sainz να παραμένει… υπομονετικός;