NASCAR Cup

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Joey Logano κατέκτησε στο Nashville Superspeedway την πρώτη του νίκη για το 2024 και 33η καριέρας, επικυρώνοντας το εισιτήριό του για τα playoff.

NASCAR Cup

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με λιοπύρι, συνέχισε με καταιγίδα (καθυστέρηση σχεδόν μιάμισης ώρας) και ολοκληρώθηκε μετά από πέντε overtime (παράταση αγώνα), ο οδηγός της Penske αναδείχθηκε μεγάλος νικητής, χάρη στην απίθανη διαχείριση του καυσίμου του.

Ο Logano έμεινε με το ίδιο ρεζερβουάρ για 110 ολόκληρους γύρους και εκεί που άλλοι έμεναν, εκείνος είχε το γκάζι να τερματίσει 1ος. Φυσικά, είχε πάρει την πρωτοπορία από το τρίτο overtime, όταν οι Hamlin και Truex μπήκαν αναγκαστικά για ανεφοδιασμό.

NASCAR Cup

Μάλιστα, ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει κατά το τέταρτο overtime, όμως ένα ακόμα ατύχημα δεν του το επέτρεψε, καθώς ο αγώνας πήρε κι άλλη παράταση.

Γνωρίζοντας ότι άμα κάνουν στάση, θα χάσουν, η ομάδα της Penske με επικεφαλής τον Paul Wolfe αποφάσισε να κρατήσει τον δις πρωταθλητή εκτός.

Παρά όλες τις δυσκολίες, ο οδηγός της Ford κατάφερε να αμυνθεί από τους Reddick και Smith και για χιλιοστά από τον τελευταίο πήρε την καρό σημαία, με το «λαμπάκι» του καυσίμου να αναβοσβήνει.

NASCAR Cup

Ο ανακουφισμένος όπως φάνηκε μετά τον τερματισμό Logano, θα ακολουθήσει τώρα τους άλλους δύο οδηγούς της Penske στα playoff, καθώς εξασφάλισε τη θέση του στη 16άδα που τον Σεπτέμβριο θα δώσει μάχη για το πρωτάθλημα.

Ο Reddick τερμάτισε τελικά 3ος, με τους Ryan Preece και Chris Buescher να ακολουθούν. Το top-10 συμπληρώθηκε από τους Ryan Blaney, Bubba Wallace, Kyle Larson, Daniel Hemric και Noah Gragson.

Σημειωτέο, ότι ο Hamlin όδευε προς τη νίκη με επτά γύρους να απομένουν από τους φυσιολογικά 300, ωστόσο η έξοδος του Austin Cindric έφερε το caution και προκάλεσε το πρώτο από τα πέντε συνολικά overtime.

NASCAR Cup

Ως προς τα Stage, κατακτήθηκαν από τον κυρίαρχο Christopher Bell, που άφησε αρκετά δέκατα πίσω τον ανταγωνισμό τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο. Το τελευταίο μάλιστα ήταν η 9η νίκη του στη σεζόν σε Stage, περισσότερα από κάθε άλλον στο grid.

Ο 21ος αγώνας του NASCAR Cup Series διεξάγεται στους δρόμους του Σικάγο την ερχόμενη Κυριακή (7/7) στις 23:30, σε ακόμα μία ζωντανή μετάδοση του ΑΝΤ1+.