GP Αυστρίας: Άνετη νίκη Verstappen – Ο Piastri μπροστά από τον Norris

×

Μαρία Ανδρεάδη

Νικητής του αγώνα sprint ανεδείχθη ο Max Verstappen στον εντός έδρας αγώνα για τη Red Bull Racing, με τους Oscar Piastri και Lando Norris να ανταλλάσσουν θέσεις στο βάθρο.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - SPRINT

Ο αγώνας sprint στο Red Bull Ring ξεκίνησε με έναν επιπλέον γύρο σχηματισμού, χωρίς όμως να υπάρχει ενημέρωση για την απόφαση αυτή.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Max Verstappen διατήρησε την πρωτοπορία, ενώ όλοι φάνηκαν να έχουν μία καθαρή εκκίνηση. Ο Carlos Sainz κατάφερε να κερδίσει μία θέση έναντι του George Russell φτάνοντας στη στροφή 4, με τον Charles Leclerc να κερδίζει έδαφος και να φτάνει μέχρι την 7η θέση.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - SPRINT

Με το DRS να ενεργοποιείται, οι δύο McLaren πλησίασαν για τα καλά τον Ολλανδό πρωταθλητή, που αισθάνθηκε την απειλή των δύο πορτοκαλί μονοθεσίων. Στον 5ο γύρο, ο Lando Norris βρήκε το κενό που έψαχνε για να πάρει το προβάδισμα, όμως δύο στροφές αργότερα, ο Verstappen πήρε πάλι την πρωτοπορία.

Αυτή ακριβώς τη μάχη μεταξύ των δύο εκμεταλλεύτηκε ο Oscar Piastri, ο οποίος προσπέρασε τον teammate του «κλειδώνοντας» τη 2η θέση. Ήταν μία σεβάσμια μάχη, με τον Αυστραλό οδηγό να κρατά σταθερή τη διαφορά του από τον Norris στο 1 δευτερόλεπτο.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - SPRINT

Από την άλλη, ο Verstappen κατάφερε να «πάρει ανάσα» και να ανοίξει διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων.

Ο George Russell κατάφερε να πάρει πίσω την 4η θέση που είχε χάσει νωρίτερα από τον Carlos Sainz. Την ίδια ώρα, οι μάχες φάνηκαν να έχουν κατασταλάξει, εκτός από αυτήν ανάμεσα στις δύο Alpine. Αν και οι δύο βρίσκονταν εκτός βαθμών, ο «εμφύλιος» συνεχίστηκε, αυτήν τη φορά κρατώντας καθαρή την κόντρα.

Μέχρι να πέσει η καρό σημαία, οι διαφορές άνοιγαν σταθερά και η κατάταξη δεν άλλαξε. Έτσι, ο Verstappen πήρε τη νίκη, με τις δύο McLaren να τον πλαισιώνουν στο βάθρο.

Η βαθμολογούμενη οκτάδα αποτελούταν από τους Verstappen, Piastri, Norris, Russell, Sainz, Hamilton, Leclerc και Perez.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - SPRINT