GP Αυστρίας – Κατατακτήριες Sprint: Οριακή pole για τον Verstappen, καταστροφή για Leclerc

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Max Verstappen σημείωσε την κορυφαία επίδοση στο Red Bull Ring, επικρατώντας για 93 χιλιοστά της McLaren του Norris. Καταστροφική η Ferrari για τον Leclerc που δεν πρόλαβε καν να σημειώσει χρόνο στο SQ3.

Max Verstappen

SQ1

Μετά τα πρώτα αποφασιστικά περάσματα με τη μέση γόμα, δύο οδηγικά λάθη κόστισαν στον Lewis Hamilton που μαζί με τον Alonso βρέθηκε στη ζώνη αποκλεισμού.

Τελικά, στον τελευταίο τους γρήγορο γύρο, οι δύο πολύπειροι οδηγοί κατάφεραν να προκριθούν στο SQ2, έστω χωρίς να εντυπωσιάσουν. Ταυτόχρονα, στην κορυφή των χρόνων βρέθηκαν οι Verstappen, Russell και Sainz.

Εκτός συνέχειας με τη λήξη της διαδικασίας τέθηκαν οι Zhou, Albon, Bottas, Hulkenberg και Ricciardo.

SQ2

Στο δεύτερο μέρος, οι πρωταγωνιστές δεν άλλαξαν και η μάχη του αποκλεισμού συγκέντρωσε ξανά όλο το ενδιαφέρον.

Εκεί, η Aston Martin έμεινε εκτός, ενώ οι δύο Alpine εντυπωσίασαν περνώντας στο SQ3. Μαζί με τα γαλλικά μονοθέσια, όλοι οι οδηγοί των τεσσάρων πρώτων ομάδων προκρίθηκαν με άνεση.

Στον μηδενισμό του χρόνου, αποκλείστηκαν οι Sargeant, Tsunoda, Alonso, Stroll και Magnussen.

SQ3

Στο τελικό μέρος του Sprint Qualifying, όλοι βγήκαν την ύστατη στιγμή, γνωρίζοντας ότι θα σημειώσουν μόνο ένα γρήγορο πέρασμα. Η Ferrari βίωσε μία καταστροφική κατάσταση, καθώς ο Leclerc έμεινε για άγνωστο λόγο πολύ παραπάνω στο pit lane από όσο χρειαζόταν και τελικά δεν πρόλαβε καν να σημειώσει χρόνο.

Στη μάχη της κορυφής, η McLaren εμφανίστηκε τελευταία στιγμή, με τον Norris να είναι ο ταχύτερος εκ των δύο. Ωστόσο, ο Verstappen επικράτησε και πάλι, όντας 93 χιλιοστά ταχύτερος από τον Βρετανό.

Ο Ολλανδός πήρε έτσι την pole position για το Sprint και θα εκκινήσει μπροστά από τις δύο McLaren.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων του Sprint στο Red Bull Ring:

GP Αυστρίας – Κατατακτήριες Sprint