Celebrity

25 Σεπτεμβρίου 2024 18:20

Γιάννης Μόρτζος: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ηθοποιού λίγους μήνες πριν τον θάνατό του (Φωτογραφίες)

Γιάννης Μόρτζος: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ηθοποιού λίγους μήνες πριν τον θάνατό του (Φωτογραφίες)

-

Έφυγε σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, από τη ζωή ο Γιάννης Μόρτζος σε ηλικία 84 ετών.

Ο γνωστός ηθοποιός το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από το "Σπίτι του ηθοποιού" και σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Μόρτζος απείχε από το θεατρικό σανίδι και είχε επιλέξει να ασχοληθεί μόνο με τη σκηνοθεσία.

Μάλιστα, η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Διάχρονο Θέατρο και στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Ο Βυσσινόκηπος”, που ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει.

Δείτε επίσης! Γιάννης Μόρτζος: Η τελευταία του συνέντευξη & η "συγγνώμη" από τον Γιώργο Λαμπάτο

Λίγες ημέρες αργότερα, έδωσε το "παρών" και στην κηδεία του συναδέλφου του, Ηλία Λογοθέτη.

Δείτε τις φωνογραφίες που ακολουθούν.

Γιάννης Μόρτζος

Γιάννης Μόρτζος

Γιάννης Μόρτζος

Ποιος ήταν ο Γιάννης Μόρτζος

Ο Γιάννης Μόρτζος γεννήθηκε στη Σάμο στις 11 Οκτωβρίου του 1940. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλό τον Κάρολο Κουν. Έμεινε κοντά του, ως βασικό στέλεχός του, μέχρι το 1981, επί είκοσι ένα χρόνια.

Ερμήνευσε υπό την καθοδήγησή του σπουδαίους θεατρικούς ρόλους από όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής: αρχαίο δράμα, κλασικό θέατρο, σύγχρονο θέατρο, θέατρο του παραλόγου, αλλά κυρίως νεοελληνικό θέατρο, για το οποίο τρέφει μια ιδιαίτερη αδυναμία και το προτιμά πάντα μέχρι σήμερα στις επιλογές του ρεπερτορίου του.

Με το Θέατρο Τέχνης πήρε μέρος, ως βασικός πρωταγωνιστής, στα μεγάλα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης τις δεκαετίες του 60, 70 και `80 και γνώρισε διάσημους καλλιτέχνες, από τους οποίους αποκόμισε σημαντικές γνώσεις.

Συνεργάστηκε με τους περισσότερους `Ελληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους, μεταφραστές. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το Θέατρο “Τέσσερις εποχές”, με το οποίο παρουσιάζει σημαντικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ (1974) και έχει διατελέσει συνδικαλιστής στο χώρο του θεάματος (πρόεδρος ΠΟΘΑ), καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια (1986-1994).

Διδάσκει θέατρο σε δραματικές σχολές επί τριάντα πέντε χρόνια. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Θεάτρου.

*Πηγή φωτογραφιών: NDP & PapadakisPress

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)