Celebrity

08 Σεπτεμβρίου 2024 14:00

Βίκυ Λέανδρος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν εκπροσώπησε ποτέ την Ελλάδα στη Eurovision

Βίκυ Λέανδρος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν εκπροσώπησε ποτέ την Ελλάδα στη Eurovision

-

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό HELLO και τον Βασίλη Τσατσάνη, η Βίκυ Λέανδρος.

Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην Eurovision που της άνοιξε διάπλατα τις πόρτες μιας παγκόσμιας καριέρας. Παράλληλα εξήγησε γιατί δεν εκπροσώπησε ποτέ την χώρα μας στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό.

Εκπροσωπήσατε το Λουξεμβούργο το 1967 και το 1972 στην Eurovision με γαλλικά τραγούδια. Καταλάβατε την 4η με το L/amour est Bleu την και την 1η θέση με το Apres Toi. Γιατί νιώσατε την επιθυμία να πάτε στη Eurovision;

Εγώ δεν ένιωσα την επιθυμία καθόλου. Με πήραν τηλέφωνο από τη Γαλλία. Εκείνα τα χρόνια το RTL ήταν ο μεγαλύτερος ραδιοφωνικός σταθμός στην Ευρώπη αλλά ειδικά πολύ μεγάλος στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο και στη Γερμανία. Στον πρώτο μου δίσκο είχα τραγουδήσει δύο ελληνικά τραγούδια, ένα γαλλικό και ένα αγγλικό. Και άκουσαν ότι υπάρχει μια νέα Ελληνίδα που ξέρει να τραγουδά γαλλικά. Και έτσι έγινε η επαφή. Με πήραν τηλέφωνο και μου πρότειναν να τραγουδήσω στη Eurovision για το Λουξεμβούργο. Και τις δύο φορές έτσι έγινε.

Οι συμμετοχές σας στη Eurovision σάς άνοιξαν τις πόρτες για διεθνή καριέρα;

Ναι, βεβαίως! Ειδικά το «L’ amour est Bleu» μού άνοιξε αμέσως τις πόρτες και στην Ευρώπη – στη Γαλλία έτσι κι αλλιώς – και στον Καναδά, στην Αμερική και στην Ιαπωνία. Το «L’ amour est Bleu» έχει πουλήσει όσο και το «Apres Toi». Το «Apres Toi» επίσης πήγε πολύ καλά, γιατί ήταν σε πολλές χώρες νούμερο 1. Η Eurovision εκείνα τα χρόνια άνοιγε όλες τις πόρτες.

Σας έγινε ποτέ πρόταση από την Ελλάδα να την εκπροσωπήσετε στην Eurovision;

Όχι δεν μου έγινε ποτέ πρόταση! Αν μου είχανε κάνει μια πρόταση, βεβαίως θα είχα τραγουδήσει για την πατρίδα μου!

Σας λύπησε αυτό το γεγονός;

Δεν μπορώ να πω ότι με λύπησε, αλλά το είχα σκεφτεί πολλές φορές και αναρωτιόμουνα γιατί δεν έγινε!

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ndp

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)